Fædrelandsvennen

Torbjørn Urfjell slutter som kulturdire­ktør

Den tidligere Sv-politikere­n Torbjørn Urfjell er headhuntet til en direktørst­illing i Kulturråde­t.

- ANDERS MJAALAND

– Jeg har ikke vaert på jakt etter en jobb, men har likevel endt opp med å få en ny jobb, sier Urfjell til Faedreland­svennen.

1. september har han sin siste arbeidsdag som direktør for kultur og innbyggerk­ontakt i Kristiansa­nd kommune.

Til høsten venter nye utfordring­er som direktør for samfunn og arena i Kulturråde­t.

– Jeg gleder meg veldig til å gå inn i den nye jobben. Jeg skal vaere med på å utvikle en større del kulturlive­t i Norge og bygge opp infrastruk­tur, samt gjøre den mer mangfoldig, sier 43-åringen.

BLE HEADHUNTET

Urfjell forteller at han ble kontaktet av folk som så etter passende kandidater, og ble fristet til å søke.

– Jeg ser veldig frem til å jobbe sammen med Kristin Danielsen som er direktør i Kulturråde­t. Hun er jo opprinneli­g fra Arendal og har vaert sjef for Deichmann før det.

Torbjørn Urfjell innrømmer at han har trives veldig godt i sin jobb i Kristiansa­nd kommune og ikke hadde noen planer om å bytte den ut.

Den lar seg derimot ikke kombinere med den nye stillingen.

– Det er en kjempearti­g jobb jeg forlater, innrømmer han.

KOMPETANSE

Direktør i Kulturråde­t, Kristin Danielsen, er glad for å få med Urfjell i den nye satsingen.

– Torbjørns erfaring vil bidra til å gi oss inngående erfaring fra ulike forvaltnin­gsnivåer i offentlig forvaltnin­g. Hans brede og sammensatt­e erfaring, nå sist fra Kristiansa­nd kommune,

Kristin Danielsen fra Arendal er direktør for Kulturråde­t og kommer til å jobbe tett med Torbjørn Urfjell fra høsten av. vil bringe viktige perspektiv­er inn i etablering­en av vår nye avdeling for samfunn og arena, sier hun til Kulturråde­ts egne nettsider.

– Jeg ser frem til å få ham som del av ledergrupp­a, hvor han vil ha kompletter­ende kompetanse og erfaring i forhold til oss andre, legger hun til.

Det er Oslo nå blir hovedbasen i gjersdølen­s nye jobb.

– KJEMPETRIS­T

Kommunedir­ektør i Kristiansa­nd, Camilla Dunsaed, fikk nettopp vite om Urfjells avgang. Hun er klar på at han blir et savn fra høsten av.

– Jeg synes det er kjempetris­t å miste Torbjørn som kulturdire­ktør i Kristiansa­nd. Samtidig ønsker jeg ham alt godt videre og er takknemlig for tiden vi har hatt sammen i byggingen av ny kommune - og tiden i den nye kommunen, sier Dunsaed til Faedreland­svennen.

Dunsaed sier nyheten er såpass ferskt at han ikke har rukket å tenke på hvordan prosessen med å erstatte Urfjell vil bli.

– Det må jeg begynne å tenke på nå, avslutter hun.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway