Fædrelandsvennen

Tro som kan flytte fjell

- METTE B. STOVELAND

● Ef.1, 17-23

Vi er i siste uke av påsketiden, og bibeltekst­ene siden påske har utfordret fornuft og forstand ved å fortelle om mye utrolig. Det har vaert noen diskusjone­r og meningsbry­tinger i media og blant folk. Sto Jesus virkelig opp fra de døde etter tre dager!? Døde han på korset for våre synder, eller har vi misforståt­t? Det finnes flere tolkninger – fra teologisk nytekning til dem som argumenter­er med vitenskape­n eller fornuften. I morgen, på Kristi himmelfart­sdag, blir vi presentert for et fenomen der Jesus steg opp til himmelen på en sky. Da vil nok noen riste på hodet over naive kristne som tror på eventyr.

Jeg er enig i at det er umulig for rasjonell tenkning å akseptere Jesu oppstandel­se. Forstanden vår går ikke opp med mange av de underlige tingene som foregår rundt Jesus. Vi trenger et annet verktøy for å forstå de dype kristne sannhetene. Det handler om Tro! Den kristne troen er noe annet enn vanlig tro. Den ledes av Den Hellige Ånd, og åpner opp for en annen visdom og en annen dimensjon i tilvaerels­en enn den naturviten­skapen kan utgreie. «Troen gir visdom og åpenbaring, og laerer oss å kjenne den ene sanne Gud. Troen gir lys til hjertets øyne, så vi får innsikt i det håpet Gud har kalt oss til, den arven vi har i vente og den overvelden­de kraft Gud reiste Kristus opp fra de døde med - og satte ham ved sin høyre hånd i himmelen». (sitat dagens tekst)

Denne troen svekker ikke forstanden, eller gjør oss urasjonell­e. Den gir livet enda en dimensjon. Den etablerer en relasjon, et evig forhold til Gud!

Både Paulus og Jesus har bedt for oss som lever i dag, at vi må bevare denne Troen i våre hjerter, og vaere med å bringe den videre til de neste generasjon­er. Den bønnen må vi også be.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway