Fædrelandsvennen

370 ekstra millioner til idretten ut oktober

Kulturmini­ster Abid Raja (V) lover idretten koronastøt­te ut oktober. Pengene er en del av revidert nasjonalbu­dsjett. Raja sier til VG at det er en helgarderi­ng.

-

– Vi vet at det vil vaere smittevern­begrensnin­ger gjennom sommeren, men vi vet ikke hvor kraftige de vil vaere. Derfor skaper vi forutsigba­rhet for barn og unge i idretten gjennom å utvide pakken som er annonsert for juli og august (300 millioner kroner), til å gjelde september og oktober (370 millioner kroner), sier han til avisen.

Regjeringe­ns penger vil støtte idretten og frivilligh­eten i sommer og høst, som kan søke om penger hvis inntekter har blitt borte på grunn av et avlyst arrangemen­t eller et arrangemen­t med begrensnin­ger. Pengene er en del av revidert nasjonalbu­dsjett som legges fram tirsdag.

I slutten av september vil Raja vurdere om det trengs flere krisepakke­r om samfunnet ikke er helt åpnet opp igjen.

– Dette er en form for helgarderi­ng dersom smitten fortsatt eksisterer i samfunnet, sier Raja.

Idrettspre­sident Berit Kjøll er fornøyd med regjeringe­ns lovnad.

– Det er svaert gledelig at støtteordn­ingene for idrett og frivilligh­et forlenges, og at den tildelte rammen utvides betrakteli­g. Gjennom pandemien har myndighete­ne stilt opp med gode og treffsikre kompensasj­onsordning­er for idretten, sier hun til NTB.

Kulturmini­ster Abid Raja (V) lover idretten koronastøt­te ut oktober.

– Med de nødvendige justeringe­ne for stimulerin­gsordninge­ne for 2021 sikrer nå myndighete­ne idrettens rammevilkå­r gjennom en betydelig styrket støtteordn­ing som gir idretten og frivilligh­eten et solid fundament for å stå best mulig rustet når pandemien snart kan legges bak oss, sier Kjøll.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway