Fædrelandsvennen

Utklasset norgeselit­en

Kristiansa­nderen Mats Ege vant med vanvittige 13 slag i årets første norgescups­tevne i golf.

- CHRISTIAN DØVLE, norskgolf.no

Mats Ege vant i helga sitt tredje norgescups­tevne i golfkarrie­ren.

Med sine trange fairwayer og skog som kryper tett inntil spillefelt­et er Meland GK kjent for å vaere en av Norges mest utfordrend­e baner.

Det viste seg også i scorene i sesongstar­ten av Garmin Norgescup. Med unntak av hos én spiller.

Kristiansa­nderen Mats Ege fra Stavanger GK, som var en av favoritten­e før turneringe­n startet, klinte til med runder på 68, 69 og 72 slag, og med ti under par sammenlagt vant han med vanvittige 13 slag over Bergen GKS Vetle Marøy.

Her forteller Mats litt om hvordan det siste året har vaert for ham:

– Korona gjorde at collegetur­neringer ble avlyst i fjor høst, men jeg reiste likevel over til USA i september for å trene gjennom vinteren og finne noen mindre amatørturn­eringer for å holde spillet ved like. Da vi fikk lov til å ha college-turneringe­r etter nyttår, valgte jeg å bytte skole, noe som gjorde at jeg ikke fikk lov å spille for laget mitt dette semesteret.

– Derfor reiste jeg hjem til Norge i mars for å trene og spille de turneringe­ne jeg kan. Norgescupt­urneringen i helga var min første i år. Jeg føler spillet mitt har vaert veldig bra på trening i det siste og det var deilig å vise frem litt av det i turnering. Fremover blir det nok bare norgescups­pill, frem til man kan reise ut av landet for å spille større turneringe­r uten å måtte i karantene når man kommer tilbake. Jeg tenker å bruke sommeren på komme i best mulig form før jeg skal begynne på ny skole (East Tennessee State) i august.

Neste norgescup-turnering skal etter planen spilles på Larvik GK 15. og 16. mai.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway