Fædrelandsvennen

❞ Jeg ville gjerne ha ett år til å avslutte på, det fikk jeg ikke. Jeg er skuffet over det.

2021 blir Steinar Skeies siste år som hovedtrene­r for Vindbjarts 3. divisjonsl­ag, til tross for at han ville lede klubbens A-lag også i 2022.

- TEKST: PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN paal.joergensen@fvn.no

– Jeg var i utgangspun­ktet innstilt på at dette var min siste kontrakt (ut 2021), men så kom den forbannede koronaen. Jeg har sagt ifra at jeg gjerne ville ha ett år til å avslutte på, det fikk jeg ikke. Jeg er skuffet over det, sier Vindbjart-trener Steinar Skeie til Faedreland­svennen.

Tirsdag formiddag sprakk Faedreland­svennen nyheten om at en av Norges lengstsitt­ende trenere gir seg i Vindbjart etter denne sesongen. Skeie har trent Vindbjart siden 2007, og er en av trenerne i Norge som har sittet lengst som hovedtrene­r. I toppklubbe­ne i Norge er det kun Mjøndalen-trener Vegard Hansen som har sittet lengre.

– Det er ingenting dramatikk i det. Vi ble enige da han skrev sist kontrakt at dette var hans siste periode som trener i Vindbjart, sier styreleder i Vindbjart Fotballklu­bb, Thomas Schie.

– Men han signaliser­er at han gjerne ville ha ett år til. Hvorfor ga dere han ikke det?

– Det har jeg ikke noen kommentar til. Det er interne diskusjone­r vi ikke tar i media, svarer Schie.

– Det er ikke noe ondt blod fra min side. Prosessen har vaert ryddig og grei. Det er styret som bestemmer, sier Skeie.

Mandag kveld fikk spillergru­ppen i Vindbjart beskjed om at Alagstrene­ren gjennom 15 år er inne i sin siste sesong.

FORTSETTER SOM TRENER

– Jeg er innstilt på å yte det jeg har denne sesongen, og jeg håper å få spillerne med meg på det. Det får jeg, for jeg har en veldig fin spillergru­ppe, sier Skeie, som innrømmer at det blir vemodig å slutte.

– Vindbjart har betydd veldig mye for meg. Så er jeg ubeskjeden nok til å si at jeg har vaert en bidragsyte­r for å få Vindbjart dit de er i dag. Det var relativt upløyd mark da jeg kom inn, sier Skeie 60-åringen.

– Fortsetter du som fotballtre­ner?

– Når en ny dør lukkes, åpnes en annen. Jeg er åpen for å vurdere andre ting. Fotball kan jeg, og jeg er trygg på at jeg er i min beste alder som trener.

– Så du er ikke der at du gir deg som trener?

– Nei, nei, nei, svarer Skeie, og legger til.

– Samtidig vet man ingenting om fremtiden.

Thomas Schie skryter av innsatsen Skeie har lagt ned.

– Han har vaert en enormt viktig mann for Vindbjart. Vi er ekstremt takknemlig­e for den jobben han har gjort for klubben. Vi hadde ikke vaert der vi er i dag uten Steinar Skeie, sier Schie, som sier

❞ Jeg håper klubben fortsetter i den retningen de går i. Vindbjart skal vaere et sted der ungene har det trygt og greit, samtidig som vi skal ha et tilbud til dem med ambisjoner om å lykkes.

klubben nå skal bruke tid på å finne etterfølge­ren til den karismatis­ke 60-åringen.

SLO START I CUPEN

Skeie mener klubben må fortsette i samme spor som nå.

– Jeg skal ikke legge meg for mye opp i hva slags trener de skal ha, men jeg håper klubben fortsetter i den retningen de går i. Vindbjart skal vaere et sted der ungene har det trygt og greit, samtidig som vi skal ha et tilbud til dem med ambisjoner om å lykkes, sier treneren.

Skeie har satt sitt preg på lokalfotba­llen i en årrekke og huskes for både klarerings­forbud og «krydderfot­ball». «Det er lov å feile, men ikke å feige», er et annet Skeie-postulat. Høydepunkt­et er storseiere­n mot Start i cupen i 2015. Han har selv omtalt 4–0-seieren som karrierehø­ydepunktet.

– Det var veldig gøy og stort for både meg, spillerne, klubben og bygda. Det var en historisk greie. En ting er å vinne mot et eliteserie­lag, det andre var måten vi gjorde det på. Vi spilte vår type fotball, og det var en fortjent seier. Det å slå storebror Start på Moseidmoen foran 3500 mennesker, det er noe vi tar med oss inn i evigheten, har Skeie uttalt.

Han har også vaert stolt av Vindbjarts evne til å levere spillere til toppnivå.

Simon Larsen, Henrik Robstad, Daniel Aase og Emil Pedersen er eksempler på tidligere Vindbjarts­pillere som har gått fra Vindbjart til toppfotbal­len.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Steinar Skeie på tribunen på Moseidmoen. Bildet ble tatt tidligere i vår, i forbindels­e med nedstengni­ngen av breddefotb­allen.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Steinar Skeie på tribunen på Moseidmoen. Bildet ble tatt tidligere i vår, i forbindels­e med nedstengni­ngen av breddefotb­allen.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway