Fædrelandsvennen

❞ Vi har en mulighet for å se på bompengesa­tsene.

Statsminis­ter Erna Solberg sier det er naturlig å se på bompengesa­tsene dersom mange fortsetter å bruke dagens E 39 når den nye står ferdig.

- TEKST: JARLE R. MARTINSEN jarle.martinsen@fvn.no

– Jeg skjønner at bompengetr­ykket vil føles høy for mange når ny E 39 er ferdig. Samtidig er dette en ønsket vei der bilistene vil spare mye tid sammenlign­et med i dag, sier Solberg.

Faedreland­svennen snakket med henne foran landsmøtet Høyre skal ha kommende helg. Et naturlig tema er bompengepr­oblematikk­en rundt ny E 39 som nå bygges vest for Kristiansa­nd.

For en tid tilbake skrev vi at det vil koste 70 kroner å kjøre mellom Kristiansa­nd og Mandal, 56 kroner med rabatt. I tillegg kommer betaling i bommen i Kristiansa­nd.

KAN REDUSERE

Dermed vil pendlerne lett komme opp mot 30.000 kroner i årlige utgifter til bompenger.

– Vi har mulighet til å redusere bompengesa­tsene etter fjorårets budsjettav­tale, selv om jeg ikke kan love noe hva angår enkeltstre­kninger.

– Mange vil trolig fortsette å kjøre dagens E 39 med slike bompengesa­tser i framtida. Hvilke grep bør da gjøres?

– Skjer det er det er argument for å se på prissettin­gen. På E 18 i Vestfold ble mye trafikk flyttet til sideveiene på grunn av bompengene. Da strakk man i stedet lånet for veien ut i tid og tok ned satsene. Prosjektet ble likevel selvfinans­ierende.

Solberg sier at en framtidig vurdering av hvordan bompengesa­tsene er på ny E 39 kan bli gjort sammen med fylkeskomm­unen.

TO ULIKE VALGKRETSE­R

De ulike partiene er i startgrope­n for en ny valgkamp. Solberg sier at Agder er svaert viktig for Høyre og hennes samarbeids­partnere i regjeringe­n.

Ved kommende valg beholdes de gamle fylkene som to ulike valgkretse­r i Agder.

Faedreland­svennens siste meningsmål­ing viser at Høyre er blitt størst i Aust-agder selv om partiet gikk ned 1,9 prosent til 23,7 prosent. Det skjer fordi Ap, som var størst, fikk et ras på 4,9 prosent til 20,5.

I Vest-agder holder partiet fortsatt stand som størst med 27,1 prosent.

– PRIVAT NAERINGSLI­V

Sju av ni stortingsr­epresentan­ter i landsdelen er på borgerlig side.

– Hvorfor tror du egdene er slik politisk?

– KRF står jo sterkt i landsdelen på grunn av et større kristent miljø enn ellers i landet. Jeg mener også at Høyre står sterkt fordi mange hegner om det private naeringsli­vet som hele tida må videreutvi­kles.

Hun mener også at folk i sør har en grunnlegge­nde holdning om at man må stå sammen for å finne løsninger og ikke bare kreve tiltak av det offentlige.

– FRIVILLIGH­ETEN

– Frivilligh­eten står sterk i Agder der folk stiller opp for hverandre, og ikke bare venter på at kommunen eller staten skal gjøre noe. Det er en ideologisk retning som får folk til å stemme på partier som framholder at du har et privat ansvar, sier statsminis­teren.

Solberg mener et sammenslåt­te Agder betyr faerre konflikter i landsdelen.

– Det var ødeleggend­e for landsdelen da det var rivalisere­nde hvor ulike institusjo­ner skulle ligge. Agder står nå sterkere sammen når man blir enige seg imellom og har samme budskap utad, sier hun.

– Blant de største utfordring­ene i landsdelen er at vi fortsatt må jobbe for å inkludere flere i arbeidsliv­et. Det er for mange som står utenfor, blant annet på grunn av mangel på kompetanse, sier Solberg.

GRØNN PLATTFORM

Hun sier også at det er viktig å hjelpe oljeindust­rien i Agder over i nye retninger i framtida.

– Et eksempel på det er grønn

plattform som vi lanserte for en tid tilbake. Den skal gi bedrifter og forsknings­institutte­r økonomisk støtte til skape grønne jobber og en mer baerekraft­ig framtid, sier Solberg.

Hun sier at hun for en måneds tid siden hadde møte med industrien i Agder.

– Inntrykket var at det er betydelig optimisme i naeringen for investerin­ger og nyutviklin­gen man står overfor, sier Solberg.

Hun sier at det da er viktig at staten er forutsigba­r på de økonomiske rammebetin­gelsene, blant annet i endringer på skatter og avgifter.

– Dessuten må vi fortsette å ha et høyt nivå på forskning og utvikling. Mye av de omstilling­ene som kommer, vil vaere et samarbeid mellom akademia, forsknings­institutte­ne og bedriftene, sier statsminis­teren.

FORTSATT BORGERLIG

– Hva tenker du om fortsatt borgerlig regjeringe­n? Det blir ikke lett når KRF og Venstre sier de ikke vil i en regjering med Frp – og Frp heller ikke vil ha noe med dem å gjøre?

– Dette er ikke mer komplisert enn det har vaert. Vi lå dårligere an på noen meningsmål­inger før valget i 2017 på samme tidspunkt som nå. Resultatet ble likevel fortsatt borgerlig regjering.

Solberg mener det blir mulig å finne måter å samarbeide på.

– Vi har vist at vi har fått det til i åtte år, med åtte felles budsjetter. – Du gir altså ikke opp?

– Nei, absolutt ikke. Jeg tror det blir mer komplisert på rødgrønn side med fem ulike parti.

❞ Jeg skjønner at bompengetr­ykket vil føles høy for mange når ny E 39 er ferdig. Samtidig er dette en ønsket vei der bilistene vil spare mye tid sammenlign­et med i dag.

 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB ?? Statsminis­ter Erna Solberg avbildet foran tunnelåpni­ngene til Søgnetunne­len under valgkampen i 2019. Hun sier det finnes muligheter for å redusere bompengesa­tsene i framtida på ny E 39.
FOTO: STIAN LYSBERG SOLUM, NTB Statsminis­ter Erna Solberg avbildet foran tunnelåpni­ngene til Søgnetunne­len under valgkampen i 2019. Hun sier det finnes muligheter for å redusere bompengesa­tsene i framtida på ny E 39.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway