Fædrelandsvennen

Snudde i to saker, utsatte de to andre

- KJETIL NYGAARD

I tirsdagens formannska­p behandlet politikern­e i Vennesla fire saker som kan påvirke private, kristne aktørers utviklings­muligheter i bygda. To av dem ble utsatt, mens KRF snudde i de to siste.

– Dette haster. Vi kan ikke holde på sånn, og bare sku dette foran oss, sa Solveig Robstad (Ap).

Før tirsdagens møte i formannska­pet i Vennesla gikk Aplederen ut i Faedreland­svennen og sa at kristne krefter styrer for mye i bygda.

Det gjorde hun før formannska­pet skulle behandle flere saker hvor KRF hadde varslet at de vil trosse rådmannen. Robstad mente det vil vaere gunstig for Oasen og for Norkirken, men ikke for kommunen, dersom KRF vant fram.

I tirsdagens digitale formannska­p ble tre av sakene utsatt.

Men i den fjerde snudde både

KRF og Sp. De ville egentlig trosse rådmannen og flytte et planlagt avlastings­hjem for utviklings­hemmede Moseidvege­n 1, hvor Oasen skole Vennesla og den kommunale Barnestua barnehage i dag står.

Det var spesielt et innlegg fra kommunalsj­ef for helse og omsorg, Ragnhild Bendiksen, som fikk KRF og Sp til å snu.

– Dette avlastings­hjemmet burde vaert bygget for lenge siden. Faktisk elleve år siden. For da var Fylkesmann­en på tilsyn på dagens hjem i Døblebakke­n og kom med flere merknader. Samlokaser­ing med Barnestua barnehage på Moseidmoen gjor at dette vil vaere fantastisk godt egnet for barna som skal bruke avlastings­hjemmet. Det er veldig uheldig hvis vi nå må utsette dette enda mer, for det må vi hvis dere bestemmer dere for å legge det et annet sted, sa Bendiksen.

Krfs gruppelede­r Raymond Baerø ba om et digitalt gruppemøte, og etterpå kom det fram at både KRF og Sp hadde snudd.

 ?? KJETIL NYGAARD ?? På Vennesla kommunes eiendom Moseidvege­n 1 holder i dag Oasen skole Vennesla og Barnestua barnehage til. Det står også et Menighetsh­us der, som ikke skal brukes lenger når den nye kirka er ferdig. Politikern­e har vedtatt at det også skal bygges avlastings­hjem for utviklings­hemmede her, men avklaring rundt hva som skjer med Oasen og Barnestua har de utsatt.foto:
KJETIL NYGAARD På Vennesla kommunes eiendom Moseidvege­n 1 holder i dag Oasen skole Vennesla og Barnestua barnehage til. Det står også et Menighetsh­us der, som ikke skal brukes lenger når den nye kirka er ferdig. Politikern­e har vedtatt at det også skal bygges avlastings­hjem for utviklings­hemmede her, men avklaring rundt hva som skjer med Oasen og Barnestua har de utsatt.foto:

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway