Fædrelandsvennen

Krever tiltak i Lyngdal

– Når kommunen min ikke gir innbyggern­e den hjelpen de har krav på, og vi ser familier flytte for å få hjelp til ungene sine, da må vi gjøre noe, sier Unni Nilsen Husøy (Frp).

- TARJEI LEER-SALVESEN CONNIE BENTZRUD

Husøy er gruppelede­r i Lyngdal Frp. I neste kommunesty­remøte har hun en interpella­sjon til ordføreren der hun tar opp kommunens praksis med brukerstyr­t personlig assistanse (BPA).

Faedreland­svennen skrev sist uke to artikler om Lyngdal kommunes håndtering av Bpa-saker. Statsforva­lteren konkludert­e med at kommunens vedtak om å nekte BPA til Leah (9) med Downs og autisme var ulovlig. Og familien til Klemet (4) flyttet til Vennesla kommune fordi de ga opp å få nødvendig hjelp fra Lyngdal.

STØTTE OG HJELP

I tillegg spør hun hvordan Lyngdal kan bli en bedre kommune for dem med nedsatt funksjonse­vne og ekstra behov for støtte og hjelp.

– BPA har vaert min hjertesak i mange år. Det er en fantastisk ordning og et likestilli­ngsverktøy, sier Husøy.

Hun slår fast at kommunen ikke har lov til å spare penger ved å la vaere å tilby hjelp til innbyggere med rett til hjelp.

HOPPER OVER

– Vi snakker ofte om like rettighete­r og muligheter i samfunnet, uavhengig av blant annet, kjønn, etnisitet og religion og så videre. Men funksjonse­vne er et ord man ofte hopper over i den opplisting­en, sier Husøy.

Kommunens ordfører Jan Kristensen fra Høyre leder den styrende koalisjone­n i Lyngdal. Krf har varaordfør­eren.

– Hva håper du å få til svar? – Jeg får kanskje bare et standardsv­ar om at ordfører har tillit til administra­sjonens vurderinge­r i sakene de jobber med. Håpet er mer penger fra staten. Statlig finansieri­ng er ikke øremerket men skal gi likt tilbud til alle. Jeg håper på signaler om at det mer mulig å gjøre mer, for flere av de som trenger det, sier Husøy.

 ?? ARKIVFOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? – Når kommunen min ikke gir innbyggern­e den hjelpen de har krav på, og vi ser familier flytte for å få hjelp til ungene sine, da må vi gjøre noe, sier Unni Nilsen Husøy, gruppelede­r i Lyngdal Frp.
ARKIVFOTO: JARLE R. MARTINSEN – Når kommunen min ikke gir innbyggern­e den hjelpen de har krav på, og vi ser familier flytte for å få hjelp til ungene sine, da må vi gjøre noe, sier Unni Nilsen Husøy, gruppelede­r i Lyngdal Frp.
 ?? ARKIVFOTO: ?? Klemet (4) foran med far Magnus Vik, BPA Martine Lindefjeld Hidle og mor Jeanett Larsen. De fikk for lite hjelp i Lyngdal.
ARKIVFOTO: Klemet (4) foran med far Magnus Vik, BPA Martine Lindefjeld Hidle og mor Jeanett Larsen. De fikk for lite hjelp i Lyngdal.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway