Fædrelandsvennen

Modig og riktig av Skisland Ordfører Jan Oddvar Skisland (AP) antyder i FVN tirsdag at han er bekymret for smittespre­dning blant muslimer. Det er på høy tid!

- NILS NILSEN, selvutnevn­t opposisjon­sleder i Kristiansa­nd Bystyre for Demokraten­e. Innlegget er forkortet. Red.

● Samtidig er et slikt budskap svaert vanskelig. Det kan vaere både stigmatise­rende, segregeren­de, direkte feil eller til og med oppfattes rasistisk om man antyder at en religiøs gruppe har dårligere smittevern enn andre religiøse grupper. Covid-19 tar nemlig ikke hensyn til hva man tror på eller tilber.

Religiøs tilknytnin­g bør heller ikke vaere beskrivend­e for sosial standard, men dessverre er det dette Skisland nå toucher innom.

Så lenge pandemien har vart, har mediene vaert fulle av saker hvor kristne menigheter rammes av smitte og sprer smitte. Man har ikke vaert like ivrige til å opplyse eller vaere kritisk til smitte blant våre nye landsmenn med annerledes tro.

Likevel er det et beklagelig faktum at smitten har en tendens til å skille mellom fattig og rik. Noen har rett og slett dårligere råd enn andre når det kommer til muligheter for å bli hjemme fra jobb ved mistanke om smitte. Taxi-naeringen og innvandrer­butikker er gode eksempler. Det samme finner man om man ser på trangboddh­et blant barnerike familier versus barnefatti­ge familier i villastrøk. «Grønn fortetting» er med andre ord feil medisin mot pandemier.

I riksmedien­e kan vi lese om at Oslo Øst er hardere rammet enn Oslo Vest. Covid-19 viser at slike sosiale grenser også finnes i Kristiansa­nd. Men det vil verken Skisland eller andre politikere i AP og Høyre gjøre annet med enn å lage fjonge oppgaveutv­alg og stilige rapporter om. Hensikten er ordgyteri og fagre løfter som ikke etterfølge­s av konkrete handlinger.

Rapportene og de lange kommunale møtene med «administra­sjonsparti­et», gir ikke bedre integrerin­g, ikke mindre spredt bosetting blant innvandrer­e eller flere i arbeid. Barnefatti­gdommen øker også på Skislands vakt!

Ordene som flommer ut av politikern­e om dette emnet blir omtrent som prosessen bak den famøse «nullvisjon­en», hvor politikern­e har synlig berøringsa­ngst i forhold til elefanten i rommet.

Et viktig punkt vi har oppdaget i pandemien er at nye landsmenn som kommer fra konflikthe­rjede og korrupte land ikke stoler på politikere. Integrerin­gsarbeidet til AP og Høyre viser at det heller ikke er grunn til å stole på politikere i Kristiansa­nd. For de prioritere­r faktisk kunstsilo, bompenger, piggdekkav­gift og ghettofise­ring foran integrerin­g.

Enn så lenge skal Skisland ha skryt for at han advarer muslimer mot smittespre­dning under feiringen av id. Så får vi håpe at muslimene i denne omgang finner grunn til å stole på ham og lytte til modige ord.

God id-ul fitr til alle!

 ?? FOTO: MONA WIKØREN ??
FOTO: MONA WIKØREN

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway