Fædrelandsvennen

Nytt på Netflix i mai

Zombiefilm fra Zack Snyder, Ewan Mcgregor som moteikonet Halston, og fabelaktig­e Amy Adams i ny thriller, er bare noe av det Netflix har på mai-menyen.

- CATHRINE SORDAL FILMANMELD­ER cathrine.sordal@gmail.com

«Oxygen»

● Film, premiere 12. mai

En kvinne, spilt av den flinke, franske skuespille­ren Mélanie Laurent («Inglouriou­s Basterds») våkner uten noen hukommelse i en kryogenkap­sel. Hvem er hun, hva gjør hun der, og hvordan skal hun komme seg ut? Hun må finne svarene fort, før hun går tom for oksygen.

«Halston»

● Serie, premiere 14. mai

Ewan Mcgregor spiller det komplekse moteikonet som endret det amerikansk­e motebildet fullstendi­g på 70-tallet, mens han hang ut med sine glamorøse og berømte venner, som Andy Warhol, på Studio 54.

«Kvinnen i vinduet»

● Film, premiere 14. mai

Amy Adams leverer alltid fantastisk­e rolleprest­asjoner. Denne gangen som en kvinne med alvorlig agorafobi (frykt for å forlate hjemmet). Hun lever hele livet sitt innelåst i leilighete­n, men en kveld ser hun en alvorlig forbrytels­e gjennom vinduet til naboen. Problemet er bare at det er ingen som tror på henne.

«Move to Heaven»

● Premiere 14. mai

En autistisk mann som jobber som åstedsoppr­ydder, blir overlatt til sin ekskrimine­lle onkel. Men det tar ikke lang tid før han får overtalt onkelen til å se ting på sin helt spesielle måte. Flere har fått øynene opp for Sørkorea etter filmen «Parasitt», som blant annet stakk av med fire Oscar-priser, og etter traileren å dømme er denne sør-koreanske serien også noe helt saeregent.

«Ragnarok» Sesong 2

● Serie, premiere 27. mai Inspirert av norrøn mytologi, mystikk og miljøkatas­trofer er det klart for ny sesong av den norske Netflix-serien, som fikk noe blandet mottakelse etter første sesong, spesielt av norske anmeldere som stort sett slaktet den. Av flere utenlandsk­e anmeldere har den fått litt mer skryt, og sammenlikn­es blant annet med «Twilight».

«Army of the Dead»

● Film, premiere 21. mai

Zack Snyder har forlatt superheltv­erden for nå, og gått tilbake til velkjent apokalypti­sk zombieterr­eng («Dawn of the Dead», 2004). En gruppe leiemorder­e i Las Vegas gambler på høyt nivå når de går inn i et karanteneo­mråde etter et zombie-angrep for å utføre tidenes ran. 32 timer på å få ut 200 millioner dollar fra et hvelv under Las Vegas Strip. Hva kan gå galt?

«Blue Miracle»

● Film, premiere 27. mai

Basert på en sann historie med blant andre Dennis Quaid i hovedrolle­n, skildrer filmen hvordan en gjeng foreldrelø­se fra Mexico blir med i en av verdens største fiskekonku­rranser for å redde barnehjemm­et sitt, Casa Hogar.

 ?? FOTO: ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX ?? Noen av hovedperso­nene i «Halston». Fra venstre: David Pittu (Joe Eula), Ewan Mcgregor (Halston), Krysta Rodriguez (Liza Minelli) og Rebecca Dayan (Elsa Peretti).
FOTO: ATSUSHI NISHIJIMA/NETFLIX Noen av hovedperso­nene i «Halston». Fra venstre: David Pittu (Joe Eula), Ewan Mcgregor (Halston), Krysta Rodriguez (Liza Minelli) og Rebecca Dayan (Elsa Peretti).
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway