Fædrelandsvennen

– Vi hadde tapt ni millioner kroner

Sommerbris ville tapt millionbel­øp på å arrangere, sier Heine Strømme. Festivalen som sist uke hang i en tynn tråd er nå avlyst.

- TORGEIR EIKELAND

– Forrige uke sa jeg at festivalen hang i en tynn tråd, og nå er tråden røket så det ljomer, sier Heine Strømme. Han har gjort sitt andre forsøk på å arrangere Sommerbris på Odderøya, og takket vaere korona har begge endt med avlysning.

– Hva føler du nå?

– Apati. Og et fnugg av forventnin­g til at det MÅ gå an å få arrangert en skikkelig festival til neste år. For da er da dette nødt til å ha gitt seg, sier Strømme.

Sommerbris skulle vaert arrangert 18. og 19. juni med Dagny, Di Derre og Gabrielle med flere. Etter at myndighete­ne forrige uke kom med sine prognoser for pandemi-oppslipp utover sommeren, har Heine Strømme valgt å kaste kortene slik de fleste andre festivalsj­efer har gjort de siste par ukene.

Tidligere tirsdag ble det blant annet klart at årets utgave av Palmesus også ryker. Det samme gjelder Norway Rock i Kvinesdal.

SØKER MER PENGER

– I aller beste fall ville vi kunnet slippe inn fire kohorter på 500 stykker med separate fasilitete­r. Et slikt scenario hadde vi tapt ni-ti millioner kroner på, så da var det ikke så mye å lure på, sier Strømme.

I vinter fikk festivalen 1,2 millioner kroner i koronakomp­ensasjon fra Kulturråde­t for den avlyste 2020-festivalen. Søknaden var på 5,3 millioner.

– Kommer dere til å søke kompensasj­on også for denne avlysninge­n?

– Ja, det tenker vi å gjøre. Før vi søker tenker vi å redusere kostnadene så mye som mulig, slik at vi vil kunne levere en realistisk søknad. Det er tross alt syv måneder igjen av året. En av tingene vi kan gjøre er for eksempel å permittere folk. Vi er fire ansatte i festivalen nå, sier Strømme.

FLYTTER TIL NESTE ÅR

– Så da søker dere hvor mye, tenker du?

– Mindre enn sist, i alle fall, sier Strømme.

Han jobber nå med å se hvilke av de planlagte artistene som vil kunne flyttes til Sommerbris 2022. Festivalen er planlagt 17. og 18. juni neste sommer. Strømme opplyser at han har sikra seg bruk av Idrettspla­ssen og Bendiksbuk­ta på Odderøya på disse datoene.

– De av billettkjø­perne som ikke vil eller kan komme til neste år, kan få refundert billetten. – Dere har solgt hvor mange?

– 2600. Mange av dem er festivalpa­ss for to dager, slik at totalsumme­n blir rundt 5000.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway