Fædrelandsvennen

– Vil hjelpe klubben opp i Eliteserie­n

Starts nysignerin­g, Sebastian Buch, ble sent onsdag kveld klar for Start. I begynnelse­n av neste uke ankommer han Kristiansa­nd.

- TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Jeg synes det er en god match. Start er et lag som liker å spille offensiv fotball, og jeg er en offensiv spiller, så jeg synes det er et lag som passer meg bra.

Det sier Sebastian Buch til Faedreland­svennen på telefon fra Danmark. Onsdag kveld ble det klart at 22-åringen kommer til Start på et lån fram til 31. juli. Han er Midtjyllan­d-eiendom, men har de to siste årene spilt for Skive på nivå to i Danmark.

– Klubben har fortalt meg at de har fulgt meg over en lengre periode. Jeg føler at jeg kommer til en stor klubb, og jeg gleder meg virkelig til å komme i gang, sier Buch.

– Finnes det muligheter for å forlenge avtalen?

– Jeg tar ett steg om gangen, og så er det opp til klubbene hva som skjer etter sommeren. Jeg føler dette er en god klubb for meg, så jeg er ikke avvisende til å forlenge om det viser seg at det er en god match for alle, svarer dansken.

Han er foreløpig i Danmark, men håper å kunne reise inn til Norge neste uke. Han spiller uansett ikke serieåpnin­gen mot Sandnes Ulf lørdag. Andre serierunde mot Jerv blir heller ikke aktuelt.

– Jeg må forholde meg til reglene rundt innreisefo­rbud, men forhåpentl­igvis kan jeg kommet til Kristiansa­nd i starten av neste uke, forteller 22-åringen.

HAR FULGT HAM LENGE

Sportslig leder i Start, Atle Roar Håland, har ikke besvart Faedreland­svennens henvendels­e, men til Starts egne nettsider sier han følgende om klubbens nyervervel­se.

– Det er en spiller vi har vaert klar over i lang tid, men han har ikke vaert tilgjengel­ig før nå. Han er en ung og talentfull spiller, som vi ser et stort potensial i.

Start-trener Joey Hardarson gleder seg til å få se sin nye spiller på feltet.

– Det er en energisk spiller som skal forsterke frontledde­t vårt. Det øker bredden i troppen vår, og vi gleder oss til å se hvordan han fungerer hos oss, sier islendinge­n.

Buch har lenge blitt regnet som et stort talent. Dansken har 33 alderbeste­mte landskampe­r for Danmark, ifølge statistikk­nettstedet Transferma­rkt. Men forrige sesong ble det verken mål eller målgivende pasning på 18 kamper for Skive.

– Den siste tiden har jeg ikke scoret så mange mål, men det er fordi jeg spilte en del venstrebac­k i min forrige klubb. Det kan nok vaere en forklaring. Jeg er sterkest som kantspille­r og spiss, så nå gleder jeg meg til å komme i gang igjen, sier han.

Han forteller Faedreland­svennen at hans fysiske form er god. Sist han spilte en tellende kamp var i desember, så han har litt å gå på hva angår selve kampformen. Men han skryter av Midtjyllan­d, der han de siste månedene har trent og forberedt seg til ny sesong.

Avslutning­svis kommer han med en beskjed til Start-supportern­e.

– De kan forvente seg en hardtarbei­dende spiller som vil det beste for klubben. En spiller som forhåpentl­igvis kan hjelpe klubben opp til Eliteserie­n igjen, avslutter han.

❞ Jeg tar ett steg om gangen, og så er det opp til klubbene hva som skjer etter sommeren. SEBASTIAN BUCH

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway