Fædrelandsvennen

Har det største offensive potensiale­t av

Kun 2004/05-utgaven til Larvik har scoret flere mål per kamp enn årets Vipers-utgave i seriespill. Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad er ikke i tvil: han har aldri før trent et så slagkrafti­g offensivt lag.

-

KRISTIANSA­ND

– Det føles bra å vaere seriemeste­r. Vi går jo inn som favoritter til å vinne serien hver sesong, og det hadde vaert kjedelig og ikke fått vist at vi er det beste laget. Det er gjevt å ta seriegull.

Det sier Vipers-trener Ole Gustav Gjekstad til Faedreland­svennen, dagen etter at han ledet klubben til seier i seriefinal­en mot Storhamar. Lørdag venter en ny tittelkamp, når laget spiller cupfinale mot Sola i Stavanger.

På grunn av koronaviru­set ble Vipers seriemeste­r etter halvspilt sesong.

Og etter kun 11 spilte seriekampe­r er statistikk­en klar. Årets Vipers-utgave

er den beste de har hatt, helt på høyde med Norges tidligere håndballst­ormakt, Larvik, sine prestasjon­er.

HAR FORBEDRET SEG STORT

Vipers vant samtlige seriekampe­r gjennom en sesong. Det har kun to andre norske klubber klart før dem. Larvik har klart det hele 11 ganger, mens den tidligere håndballkl­ubben Vestar klarte det samme i 1973/74-sesongen.

Gjekstad var hovedtrene­r for Larvik mellom 1998 og 2005. I hans andre periode i klubben, mellom 2011 og 2015, var han både sportslig leder og hovedtrene­r for den tidligere håndballst­ormakten.

Laget hans har forbedret seg stort sammenlign­et med forrige sesong. Det viser tallene for scorede og innslupne mål.

Kun Larvik-utgaven fra 2004/05-sesongen, som vant hele fire titler (serie, NM, sluttspill og cupvinnerc­up) har scoret flere mål per kamp (38,4) enn det Vipers-jentene klarte denne sesongen (38,0).

– 04/05-laget i Larvik er nok det laget jeg har fått mest ut av offensivt i min trenerkarr­iere. Men hvis vi sammenlign­er det med dagens Vipers-lag, har vi nok et bedre lag spiller for spiller her, sier Gjekstad.

Gjekstad har gjennom sin tid i Larvik vaert i hele tre Champions League-finaler. Han var med i trenerteam­et sammen med hovedtrene­r Tor Odvar Moen da laget gikk helt til topps i turneringe­n i 2011.

Når Gjekstad blir bedt om å rangere årets Vipers-utgave opp mot Larviks beste årganger, svarer treneren:

– Vipers har denne sesongen det største offensive potensiale­t av alle

Viperstren­er lag jeg har trent. Så var nok Larvik-lagene ett hakk bedre defensivt, sier han.

BEDRE OGSÅ BAKOVER

I årets sesong er gjennomsni­ttsresulta­tet til Vipers per kamp i serien 38–23. Det gir en gjennomsni­ttlig seiersmarg­in på 15 mål.

Men i tillegg til å ha økt antall scorede mål per kamp fra 34,6 forrige sesong til 38,0 denne sesongen, er Gjekstad svaert tilfreds med den defensive framgangen.

Rosatrøyen­e har gått fra å slippe inn 25,9 mål per kamp forrige sesong, til 22,5 mål per kamp denne sesongen.

– Det å slippe inn tre faerre mål per kamp er ganske mye. Vi har vaert skjerpa i større deler av årets seriekampe­r. Så har vi fått Katrine (Lunde) tilbake i mål, i tillegg til at vi har hatt faerre skader denne sesongen, forklarer Gjekstad, som sier at han selv er veldig opptatt av statistikk.

– Jeg har all statistikk fra alle lagene jeg har trent, legger han til.

❞ Vipers har denne sesongen det største offensive potensiale­t av alle lag jeg har trent.

OLE GUSTAV GJEKSTAD,

VIL TA KONGEPOKAL­EN

Etter tirsdagen triumf i seriefinal­en rettes all fokus inn mot lørdagens Nm-finale mot Sola.

– Cupfinalen er ofte den største enkeltkamp­en i Norge. Ettersom det er en ren finale, regnes ofte cupfinalen som den gjeveste kampen å spille i Norge. Det står jo tross alt om kongepokal­en, sier Gjekstad.

Høyrekant Malin Aune kan heller

 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Ifølge Ole Gustav Gjekstad har han aldri trent et lag med større offensivt potensial enn det årets Vipers-lag besitter. Statistikk­en sier at Vipers er blant historiens beste norske lag i seriespill.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Ifølge Ole Gustav Gjekstad har han aldri trent et lag med større offensivt potensial enn det årets Vipers-lag besitter. Statistikk­en sier at Vipers er blant historiens beste norske lag i seriespill.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway