Fædrelandsvennen

Henny Reistad (22) var blant flere Vipers-spillere som spilte sin siste kamp i Aquarama tirsdag kveld. Og etter kampen klarte ikke stortalent­et å holde tårene tilbake.

- TEKST: HENRIK GILL henrik.gill@fvn.no

– Det var veldig rørende. Det kjennes veldig vemodig å spille siste hjemmekamp i Aquarama, sier Henny Reistad til Faedreland­svennen.

Tirsdag kveld ble Vipers seriemeste­r for fjerde gang på rad etter å ha slått Storhamar hele 34–25 i seriefinal­en.

Og det var med en Henny Reistad i skikkelig spillehumø­r. 22-åringen scoret seks mål og ble kåret til kampens beste spiller.

Tirsdag spilte hun i likhet med flere andre sin siste kamp i Aquarama. Fra og med neste sesong skal Reistad spille for danske Esbjerg, etter å ha tilbrakt tre år i Vipers.

På den tiden har hun gått fra å vaere et stort talent til å bli fast på det norske landslaget, og bli en verdenskla­ssespiller i sin posisjon.

Etter kampen mot Storhamar var Reistad blant spillerne som fikk utdelt blomster for sin tid i Vipers. Og da Faedreland­svennen snakket med Reistad etter kampen, klarte ikke bakspiller­en å holde tårene tilbake.

– Det er absolutt rørende. Det er mye følelser nå, sa Reistad, før hun måtte ta seg en liten pause.

– Jeg har fått så mange gode minner herfra, og det føles på en måte kjipt å dra herfra, la en tårevåt Reistad til.

– KOM BRÅTT PÅ

Playmakere­n forteller at hun er kjempeglad for at hun fikk oppleve en siste hjemmekamp i Aquarama. Forrige uke ga regjeringe­n tommel opp for at Vipers og Storhamar kunne gjennomfør­e kampen.

Da mange av spillerne trodde at de hadde spilt sin siste hjemmekamp, fikk de altså en fin avskjed foran 100 tilskuere i Aquarama.

– Det var kjempevikt­ig. Kampen kom skikkelig brått på, for vi visste jo ikke hva som skulle skje. Jeg er glad for at vi fikk spilt en siste hjemmekamp, det betyr mye for meg, sier Reistad.

– TRIST

Reistad er langt fra den eneste Vipers-spilleren som spilte sin siste hjemmekamp tirsdag. Carolina Morais, Jeanett Kristianse­n, June Andenaes, Emilie Hegh Arntzen og Malin Aune fikk også blomster etter kampslutt for sin innsats i Vipers.

– Det føles litt rart, men jeg prøvde å kose meg der ute på banen. Jeg prøvde å nyte det. Det er spesielt å vaere i hallen her og med disse jentene, sier Aune.

Høyrekante­n, som skal spille for rumenske CSM Bucuresti fra og med neste sesong, var lettet da hun fikk vite at kampen mot Storhamar kunne gå som planlagt.

– Jeg var redd for at min siste hjemmekamp i Aquarama allerede var spilt. Så det at vi fikk muligheten til å se fansen igjen for siste gang, kjenner jeg at betyr masse for meg. Jeg har jo tross alt vaert her i tre år, sier Aune.

Etter kampen får man en litt sånn «Oi-følelse». Det er litt trist, men heldigvis er vi ikke ferdigspil­t for sesongen, legger Aune til.

Nå ser hun fram til Nm-finalen mot Sola på lørdag.

– Der skal vi vinne. Det hadde vaert spesielt å tatt to gull på ei uke, sier en smilende Aune.

– VIL AVSLUTTE MED STIL

Emilie Hegh Arntzen slår følge med Aune til Bucuresti etter denne sesongen. Bakspiller­en innrømmer at hun i likhet med Reistad ikke klarte å holde tårene tilbake.

– Det var veldig spesielt, emosjonelt og rart. Man blir jo glad i denne gjengen her. Jeg ble rørt, og det så man kanskje utpå banen. Jeg har felt noen tårer, sier Hegh Arntzen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway