Fædrelandsvennen

Tirsdag kveld ble Heidi Løke (38) seriemeste­r med Vipers. Tidligere på dagen hadde storebror Frank Løke (41) besteget Mount Everest.

- HENRIK GILL

– Det har vaert litt av en dag for familien Løke, sier Heidi Løke til Faedreland­svennen.

Tirsdag 11. mai 2021 står igjen som en helt spesiell dag for familien Løke.

Ca. klokka 20.40 var seriefinal­en mellom Vipers og Storhamar over. Vipers vant kampen overlegent 34–25 og vant dermed seriegull for fjerde år på rad.

Blant Vipers’ beste spillere i gullkampen var Heidi Løke. 38-åringen scoret fem mål og var helt sentral da Storhamar ble overkjørt.

– Dette betyr veldig mye. Det har vaert et spesielt år, og det var fint å få en god avslutning. Det var deilig å vinne i dag, sa Løke etter kampen.

Men Vipers-spilleren var ikke den eneste i familien som hadde en helt spesiell opplevelse tirsdag.

Grytidlig tirsdag morgen, klokka 04.05 for å vaere eksakt, hadde storebror Frank Løke nådd toppen av Mount Everest.

Frank Løke fikk hele 186 landskampe­r for Håndballgu­tta, før linjespill­eren la opp som håndballsp­iller i 2016.

Han har de siste ukene oppdatert Instagram-følgerne sine om veien til toppen av verdens høyeste fjell, som rager 8848 meter over havet.

Etter at Løke hadde lagt vekk mobilen de siste dagene, kunne reisebyråe­t Ascent Himalayas bekrefte at 41-åringen nådde toppen av fjellet.

– Hele teamet vårt klarte seg til toppen av Mount Everest denne morgenen. Vi vil takke alle guider, sherpaer og kjøkkenmed­arbeidere for deres harde arbeid for å gjøre denne ekspedisjo­nen og dokumentar­en suksessful­l uten noe problem, skrev de på sin Instagram tirsdag morgen.

Heidi Løke er enormt stolt over hva storebrore­n har fått til.

– Det er jo helt fantastisk. Var det noen som ville klart det, var det han. Og jeg var ikke i tvil om at han skulle få det til. Men nå kommer jeg til å få høre det, det kommer til å gå verst utover resten av familien, sier lillesøste­r Løke lattermild­t.

Tirsdag morgen nådde Frank Løke toppen av verdens høyeste fjell. Senere på kvelden ble lillesøste­r Heidi Løke seriemeste­r med Vipers.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway