Fædrelandsvennen

Nye smittetall – bekymret før helga

Fredag er det registrert 13 nye smittetilf­eller i Kristiansa­nd. Kommuneove­rlegen forteller at de er bekymret før langhelga som venter.

- ANDERS MJAALAND

– Det er vedvarende høye tall i kommunen, og vi er bekymret, sier kommuneove­rlege i Kristiansa­nd, Styrk Fjaertoft Vik, til Faedreland­svennen.

Fredag har kommunen registrert 13 nye smittetilf­eller. Elleve av disse har kjent smittevei, mens de to siste skal vaere russ som har vaert på et treff på Mjåvann 8. mai.

43 nye personer er satt i karantene.

– Vi går nå inn i en langhelg hvor russen ruller, det er pågående id-feiring og vi skal feire 17. mai. Derfor er det veldig viktig at folk følger reglene og tar dette på alvor, advarer kommuneove­rlegen.

FRYKTER UTBRUDD

Fredag har den mobile teststasjo­nen til kommunen vaert utenfor Kristiansa­nd Katedralsk­ole Gimle. Formålet har vaert å vaere synlig for russen, som den siste uken er blitt oppfordret til å teste seg hyppig.

– Russen har vaert flinke til å teste seg og vi følger svaert nøye med på utviklinge­n. Det er viktig at alle med symptomer holder seg hjemme, sier Vik.

Det er meldt om smitte blant russen i Kristiansa­nd denne uken, men foreløpig har man unngått et større utbrudd slik man har sett eksempler på andre steder i landet.

– Oppfordrin­gen vår til russen før langhelgen er at de fortsetter å holde seg i sine avgrensede grupper slik at vi unngår en generell smittespre­dning blant russen, sier kommuneove­rlegen.

Torsdag gikk Kristiansa­nd kommune ut å ba alle som hadde vaert på russetreff på Mjåvann lørdag 8. mai om å gå i karantene fram til de hadde testet seg.

Om lag 100 russ havnet dermed i karantene som følge av dette.

TESTSTASJO­N PÅ KKG

Ved lunsjtider hadde mer enn 30 russ benyttet seg av den mobile teststasjo­nen utenfor KKG.

– Jeg håper folk er forsiktige, holder seg i kohortene sine og gjør sitt for å unngå å sette seg selv eller andre i karantene, sier russepresi­dent ved KKG, Andrea Lunde Bergman.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway