Fædrelandsvennen

Kan gå rett inn på laget i premieren

Start-spiller Emil Grønn Pedersen (23) har aldri spilt høyere enn 3.divisjon. Nå er sjansen stor for at han starter seriepremi­eren mot Sandnes Ulf lørdag.

- PÅL WOLLEBAEK JØRGENSEN

– Jeg føler jeg er naerme, så får vi se. Laget er ikke tatt ut ennå. Jeg håper jo på debuten, sier Emil Grønn Pedersen til Faedreland­svennen etter siste trening før serieåpnin­g mot Sandnes Ulf lørdag kveld.

23-åringen har fått jevnt med spilletid i treningska­mpene tidligere i vår. I vinter så angrepsspi­lleren først og fremst ut som et alternativ til Martin Ramsland som spiss. Etter Adeleke Akinyemis gode kamp på høyrekante­n mot Viking i årets første treningska­mp, samt Martin Ramslands formstigni­ng, så 23-åringen ut til å vaere et stykke bak i køen.

Men gjennom treningene de siste ukene har Pedersen spilt seg naermere og naermere plassen til høyre i Starts angrep. På fredagens økt ble han drillet med de andre som starter seriepremi­eren.

– Han har vaert veldig god på trening i det siste. Det er jevnt om den plassen, sier Joey Hardarson.

– Emil Pedersen er en kandidat til å starte?

– Ja, det har han. Det er noen plasser som er relativt jevne, og der vi må gjøre en vurdering, sier Start-treneren, som understrek­er at han ikke har tatt ut noe lag ennå.

IKKE MANGE

Han har nok ikke så mange kvaler. Jonas Deumeland starter i mål, mens Sander Sjøkvist, Joackim Jørgensen, Vegard Bergan og Kristoffer Tønnessen

utgjør det bakre leddet.

Mohammed El Makrini skal balansere midtbanen, mens Eirik Schulze og Mathias Belli Moldskred er indreløper­e.

Eman Markovic er venstrevin­g, mens Martin Ramsland tar plass på topp. Så starter enten Adeleke Akinyemi, som har sett langt piggere ut enn tidligere - eller Pedersen, som aldri har spilt høyere enn 3.divisjon tidligere.

– Det har vaert en overgang for meg å komme fra Vindbjart, der det var tre økter med koronaøkte­r i uken, til to økter om dagen her. Jeg har kjent det, men de siste to ukene, etter at jeg kjente det litt i lysken har jeg tatt ned belastning­en. Det kan virke som det var smart, sier Pedersen, som virkelig har tatt for seg på trening den siste tiden.

VIL I FØRERSETET

Dermed blir han antakelig tredje generasjon Pedersen i Start-drakt. Farfar Erik (tidligere keeper) og pappa-steinar (høyreback) er godt kjente Start-fjes.

– Jeg er overrasken­de rolig før serieåpnin­gen. Kanskje det ikke har gått helt opp for meg ennå, sier Pedersen før den ganske tøffe serieåpnin­gen mot et lag som er tippet på øvre halvdel av 1.divisjonst­abellen.

– Det er et sterkt lag med en ganske stor stall. Vi skal prøve å komme godt i gang, om det er seier eller ett poeng vi er fornøyd med får vi se etter kampen, sier Hardarson.

– Hvor viktig er en god start? – Veldig viktig. Å komme bakpå fra start vil vi ikke. Gode resultater i starten av sesongen kan gi oss pusterom. Vi vil i førersetet så fort som mulig, svarer islendinge­n.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Emil Pedersen etter fredagens Start-trening. Mye tyder på at han starter serieåpnin­gen lørdag.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Emil Pedersen etter fredagens Start-trening. Mye tyder på at han starter serieåpnin­gen lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway