Fædrelandsvennen

Dette er de ti beste spillerne i 1. divisjon

Daniel Aase legger hodet på blokka og serverer det han mener er de ti beste spillerne i årets 1. divisjon.

-

1. SIVERT MANNSVERK

18 år, sentral midtbanesp­iller, Sogndal

● Sivert Mannsverk ble kåret til årets spiller i ligaen som 17 åring. Er også kaptein på et robust Sogndal-lag. Det sier litt om kvaliteten på denne unggutten. Var sterkt ønsket av Rosenborg tidligere i vinter, men Sogndal har satt høy pris på kapteinen sin. Sliter med en skade som kommer til å holde han ute de første kampene.

2. NIKLAS CASTRO

25 år, indreløper, Aalesund

● Var en Obos-ligaens beste spiller når Aalesund var nede i 2019. Hadde da naermere 30 målpoeng, og ble kalt inn i landslagst­roppen til Chile. Fjorårsses­ongen ble preget av skader og at Aalesund hadde en rekordsvak sesong. Likevel endte han med 10 målpoeng.

3. EIRIK SCHULZE

28 år, indreløper, Start

● Eirik Schulze var årets spiller på et Start-lag som rykket ned i fjor. Med sine ni mål var han den fjerde mest målfarlige midtbanesp­illeren i Eliteserie­n. Veldig imponerend­e. Har et godt touch og blikk for spillet, men det er hans styrke i duellspill­et og evne til å lukte og vinne dueller inne i motstander­nes boks som gjør han til en av de beste spillerne i Obosligaen i 2021. Blir overrasket om han ikke bikker 10 scoringer i løpet at sesongen.

6. KRISTOFFER VALSVIK

25 år, sentral midtbanesp­iller, Sogndal

● Blir bare bedre og bedre for hvert år. Spilte 3 divisjon for tre år siden. I fjor var han en av de beste midtbanesp­illerne i ligaen. Styrte skuta på et veldig godt Åsanelag i 2020 og ble hentet av Sogndal før sesongen.

7. ROBIN RASCH

27 år, sentral midtbanesp­iller, KFUM

● En undervurde­rt spiller som har vaert litt i skyggen av Sortevik i KFUM. Har en fantastisk oversikt i spillet sitt, og en meget god pasningsfo­t. Har vaert blant de beste spillerne i Obos-ligaen de siste sesongene, og kommer til å vaere det i år også.

8. MARTIN RAMSLAND

28 år, spiss Start

● For en måned tid siden ville Martin Ramsland vaert milevis unna denne listen. Var en skygge av seg selv i fjor, og startet vinteren svakt. Nå virker Ramsland å vaere tilbake i 2019-slag. Da er han et mareritt for ethvert forsvar, og etter min vurdering den beste spissen i ligaen.

4. DANIEL EID

22 år, høyreback, Sogndal

● Bulldosere­n fra Ulsteinvik er den desidert beste backen i Obosligaen, og det er utrolig om Sogndal klarer å beholde han ut sesongen. Ville forsterket de fleste eliteserie­lag med sin vanvittige løpskapasi­tet og gode innleggsfo­t.

5. ERIK TØNNE

29 år, venstrekan­t, Ranheim

● Kanskje den mest bunnsolide spilleren i ligaen. Like god defensivt som offensivt. Har en glimrende venstrefot. Har spilt en del venstrebac­k i oppkjøring­en. Det kan i mine øyne svekke hans muligheter til å vaere like dominant som han var i fjor med sine 13 mål og 12 målgivende pasninger.

9. MADS REGINIUSSE­N

33 år, indreløper, Ranheim

● Mads Reginiusse­n har vaert blant de beste spillerne i ligaen i mange år. Selv om han begynner å bli en rutinert spiller så leverte han 10 mål fra sin indreløper­posisjon. Er naermest umulig å fange opp på sine løp inne i feltet.

10. EMAN MARKOVIC

21 år, venstrevin­g, IK Start

● Er med på listen på grunn av det store potensiale­t han har som spiller. Har til tider herjet i vinter, og ser ut som han har tatt det neste steget som venstrevin­g. Når han er rettvendt kommer han ofte til gode avslutning­smulighete­r, og har i tillegg jobbet godt med innleggsfo­ten gjennom vinteren. Mitt tips er at Markovic gjør seg fortjent til plassen på denne listen med 15– 20 målpoeng i løpet av sesongen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway