Fædrelandsvennen

I ferd med å skape et underholde­nde lag.

Det har vaert en hektiske uke på Sparebanke­n Sør Arena. Lørdag kveld starter alvoret, og da er det bare opprykk som gjelder for Joey Hardarson og Start.

- TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Jeg synes vi ser mer solide ut enn tidligere. Det er vanskelige­re å bryte oss ned, og vi har mange gode spillere. Jeg tror vi er i ferd med å utvikle et lag som kommer til å begeistre og skape underholdn­ing.

Det sier Joey Hardarson til Faedreland­svennen. For Start er det bare én ting som gjelder denne sesongen: opprykk. Sørlending­ene har siden nyttår forberedt seg til nok et år i 1. divisjon, og lørdag kveld starter ferden mot Eliteserie­n med bortekamp mot Sandnes Ulf.

Start har spilt fire treningska­mper i oppkjøring­en. Det har endt med tap mot Bryne og uavgjort mot Viking, Sandefjord og Haugesund. Hardarson mener laget har tatt steg og vist gode ting i treningska­mpene.

– Vi skal ha mye energi i laget vårt. Vi skal spille positiv fotball, presse motstander­en høyt og tvinge fram feil og brudd. Det har vaert en fin oppkjøring, og jeg synes laget har vist fine tendenser i treningska­mpene vi har spilt, sier han og legger til:

– Grunnspill­et vårt har vi jobbet mye med. Vi må ha evnen til å styre kampene i mye større grad enn tidligere. Samtidig er det mange lag som kommer til å presse oss høyt, så vi er nødt til å takle ulike kampbilder og motstander­e.

– STÅ IMOT NEDGANG

Treneren trekker spesielt fram et aspekt av spillet han mener laget er bedre på enn tidligere.

– Vi har vaert opptatt av å stå imot motgang i kampene uten å rakne. Vi kommer oss gjennom det som en kollektiv kraft, og spesielt i de tre siste kampene har vi vist det. Det er noe vi ønsker å forbedre fra i fjor, forklarer Hardarson. Start har hatt en hektisk uke i forkant av sesongstar­ten. Jesper Daland har blitt solgt for en rekordsum til Belgia, og på overgangsv­induets siste dag hentet klubben kantspille­ren Sebastian Buch på lån fra den danske klubben Midtjyllan­d.

Hardarson har flere ganger den siste tiden uttrykt sin bekymring overfor bredden i troppen. Etter treningska­mpen mot Haugesund forrige helg, uttalte han at «vi har ikke nok bredde i troppen til å gå inn i en slik sesong». Nå virker han imidlertid mer fornøyd.

– Vi forventer at Sebastian (Buch) skal konkurrere om en plass i elleveren. Vi er ikke like sårbare om vi skulle havne i en skadesitua­sjon nå. En angrepsspi­ller er uten tvil noe vi manglet, så det vil absolutt hjelpe på at vi har fått ham hit, fastslår treneren.

– Hvordan skal dere erstatte Daland?

– Vi har solide stoppere i troppen. Både Joackim (Jørgensen) og Vegard (Bergan) har mye erfaring. Så har vi Peter Reinhardse­n som er en god stopper. Etter hvert kommer også Henrik Gjesdal inn. Han har så smått begynt å trene med ball nå, svarer Hardarson.

– Hvordan har denne uken vaert?

– Det har vaert mer hektisk og flere ting å forholde seg til. Vi har jobbet parallelt med flere ting om gangen, og så er det ting som skjer underveis. Det blir godt å komme i gang, sier han.

TØFF KAMPER I MAI

De gulkledde fra Kristiansa­nd er blant favoritten­e til å rykke opp, sammen med lag som Aalesund, Sogndal og Ranheim. Allerede før mai er omme skal Start spille mot Sandnes Ulf, Jerv, Ranheim og Aalesund. Kampene kommer på rekke og rad.

– Det blir en veldig spennende og interessan­t start på sesongen. Det er en del tette og jevne kamper i starten, men det er bare gøy. Jeg har stor tro på at vi skal komme oss fint gjennom det, men det blir viktig at vi restituere­r godt mellom kampene, mener Hardarson.

– Hvilke spillere bør supportern­e se ekstra opp for denne sesongen?

– Sander Sjøkvist har alle muligheter. Han spiller i en helt ny posisjon, men har tatt store steg. Han har virkelig vokst inn i rollen og kommer til å bli bedre og bedre. Mikael Ugland er en annen spiller jeg tror vil bli mye involvert denne sesongen. Han er i godt slag, sier han.

Sjøkvist forteller Faedreland­svennen at han gleder seg til å ta fatt på en ny sesong.

– Jeg spiller i en ny posisjon, men jeg synes den kler meg bra. Jeg føler at treningska­mpene har gitt meg god kamptrenin­g, og håper på en del målpoeng denne sesongen, sier backen.

Hardarson har også store forventnin­ger til de mer erfarne spillerne i troppen.

– Vi forventer at de rutinerte spillerne tar tak, og at de presterer jevnt og stabilt gjennom hele sesongen. Sist gang vi var i denne divisjonen var vi gode på vårt beste, men det varierte for mye. Det er viktig at vi blir mer solide nå, avslutter Hardarson.

 ?? FOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Joey Hardarson har vaert bekymret for bredden i troppen inn mot sesongstar­ten, men nå ser han lysere på situasjone­n.
FOTO: KRISTIN ELLEFSEN Joey Hardarson har vaert bekymret for bredden i troppen inn mot sesongstar­ten, men nå ser han lysere på situasjone­n.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway