Fædrelandsvennen

Sola-keeper mister cupfinalen

Solas førstekeep­er Amalie Frøland kan ikke spille cupfinalen, og nå har klubben hentet inn en gammel kjenning.

- BERNHARD VELAND

Amalie Frøland er ute av troppen på grunn av sykdom.

Amalie Frøland er Solas førstekeep­er og skulle spilt cupfinalen mot Vipers lørdag. Slik blir det ikke. Frøland måtte avbryte tirsdagens treningsøk­t.

– Hun kom på trening tirsdag, men følte seg ikke bra og ble sendt til legevakten med akutt sykdom. Derfor er hun ikke klar for kamp på lørdag. Hun er utskrevet fra sykehus og var innom treningen på torsdag, men er ikke spilleklar, sier trener Steffen Stegavik.

Han opplyser at Frøland kommer til å vaere en del av troppen under finalen. Selv ønsker hun ikke å kommentere saken overfor Stavanger Aftenblad.

Stegavik sto igjen med én spilleklar keeper, 18 år gamle Johanna Fossum, og har hentet en gammel kjenning inn i kamptroppe­n. Kimberley Ewanovich-bleivik er tidligere Sola-spiller, men la opp etter forrige sesong.

– Jeg er veldig glad for at hun kunne stille opp, så vi har to keepere med i finalen. Det hadde vaert en påkjenning for Johanna å måtte spille finalen alene. Det er mest synd på Amalie, som har gledet seg hele veien og skulle spille cupfinale, sier Stegavik.

Treneren sier at det ennå ikke er bestemt hvem av Ewanovich-bleivik og Fossum som starter mot Vipers. Ewanovich-bleivik rekker to treninger før finalen.

– Hun takket ja med en gang, jeg er glad for det, sier Stegavik.

Ewanovich-bleivik sier at hun ikke var i tvil da Sola tok kontakt.

– Jeg har vaert der i åtte år, og hvis jeg kan stille opp når det trengs, er jeg med hundre prosent.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway