Fædrelandsvennen

Hvor ble det av drømmen?

Siden 6. juli 2017 har investoren­e bak Start en drøm brukt rundt 120 millioner kroner på IK Start. Fire år senere ligger laget fortsatt i Obosligaen.

- TEKST: FRANK MERSLAND frank.mersland@fvn.no TEKST: STEFFEN STENERSEN seffen.stenersen@fvn.no

Siden 6. juli 2017 hadde investoren­e bak Start en drøm brukt rundt

120 millioner kroner på IK Start.

Fire år senere ligger laget langt nede i Obosligaen. Hva gikk egentlig galt?

Haugesund Sparebank Arena 24. november 2018.

Arbeidende styreleder i Start en drøm, Christophe­r Langeland, sitter på do.

Utenfor hører han det smeller i båser som åpnes og lukkes. Det er pause. Start leder 1–0. Hvis resultatet holder seg, redder Start plassen i eliteserie­n. Hvis ikke...

Det er et drøyt år siden Christophe­r Langeland på vegne av fem investorer ble styreleder i Start en drøm – aksjeselsk­apet som skulle bidra til å gjøre IK Start til et stabilt eliteserie­lag. Nå står prosjektet i fare for å få seg et skudd for baugen. Det er det som er bakteppet når Langeland beveger seg ut på tribunen igjen for å følge sesongens siste 45 minutter med fotball. Så scorer Haugesund. Langeland sjekker telefonen for å se hvordan de andre resultaten­e spiller inn på Starts skjebne. Det er ikke mye hjelp å finne der.

GRAVE SEG NED

Ny Haugesund-scoring. Så enda en. Langeland tar seg nok en tur på toalettet. Han forbereder seg på å møte media etter kampen. Forklare og forsvare. Han vil ikke legge for mye av tapet på trener Kjetil Rekdal og har bestemt seg for å ta støyten sjøl. Han setter hjernen på autopilot og svarer på spørsmålen­e som kommer hans vei.

Langeland har egentlig mest lyst til å grave seg ned. Etter at Start en drøm kom på banen, har man skiftet trener, daglig leder, logo, kjøpt mengder med spillere og utvidet administra­sjonen ganske kraftig. Start har utgifter på høyt eliteserie­nivå, men resultater som bare peker en vei: Mot Obosligaen.

Langeland kommer hjem til Kristiansa­nd natt til mandag. Han er helt tom. Det eneste han ser for seg er en rekke kjente fjes som har det vondt. Sjøl er han helt tom.

FJERNT MINNE

Historien henger på veggene i lokalene på Sør Arena.

En jubelscene etter et seriegull, spillere i flosshatt etter en sølvmedalj­e i 2005 og en ung Erik Mykland som mer enn noen andre kom til å personifis­ere begrepet «makrellfot­ball». En positiv, livsbejaen­de fotball som i mange år ble forbundet med Start.

Vinteren 2016 virker dette uendelig fjernt.

Jubelscene­ne på de historiske bildene er byttet ut med hardt arbeid for å overleve. Førstelage­t har nettopp rykket ned og befinner seg blant de nest beste, i Obosligaen. Selv om Start har gått med overskudd i både 2015 og -16, mangler klubben ti millioner kroner som må finnes i løpet av kort tid. Hvis ikke er det kroken på døra.

Når styret i IK Start samles i desember 2016, er det økonomi som står på agendaen. Klubbens daglige leder Even Øgrey Brandsdal har denne høsten forsøkt å hente inn lån til klubben. Han har også forhandlet med Kristiansa­nd kommune for å få ned baneleien på Sør Arena. Uten hell.

Han nevner for styreleder Geir Tønnesland at det kanskje er på tide å trekke ut støpselet. Slå klubben konkurs. Hvis det gjøres nå kan Start fortsatt betjene gjelda klubben har.

NOK ER NOK

Styret vil ikke slå klubben konkurs. I stedet snakkes det om at utgiftene må ned. Det drives nesten ikke dugnad i Start. Både seniorklub­ben, junioravde­linga og håndballen må bruke mindre penger. Styremøtet ender med at Brandsdal blir gitt i oppdrag å skissere en plan som viser hvor det skal spares.

Brandsdal jobber videre med kuttplanen­e. Uka før årsmøtet skal avholdes 13. mars 2017, sperrer Brandsdal øynene opp når han ser gjennom forslagene til årsmøtet. Seniorklub­ben, håndballen og junioravde­linga ønsker å vedta at sparemodel­len til Brandsdal ikke skal by på problemer for de tre underavdel­ingene. Seniorråde­t har også foreslått at alle store avgjørelse­r i klubben skal innom dem før det fattes vedtak. Brandsdal blir matt.

Nå sitter han på kontoret på Sør Arena og fisker fram telefonen. Han ringer til styreleder i IK Start, Geir Tønnesland. Samtalen er kort, men budskapet er presist. «Jeg gir meg». Brandsdal er oppgitt. Han er mer enn det - han er sint. Han tenker på feirer som er ødelagt og uendelige timer som er lagt ned i jobben. «Er det slik de ser på meg», undrer han.

Han begynner på sin første arbeidsdag av den seks måneder lange oppsigelse­stida.

OPPRETTER KONTAKT

De første tankene om et oppkjøp av Start luftes allerede høsten 2016. Robin Reed, gründeren av spillselsk­apet GIG, er hjemme i Kristiansa­nd i forbindels­e med at GIG har kjøpt opp Odds Model, et selskap bysbarnet Christophe­r Langeland har bygd opp.

De to Start-interesser­te gründerne møtes i kontorene på Tangen. De er enige om at Start ikke er hva det en gang var og at det er trist å registrere hva som har skjedd med klubben.

Den tidligere Start-spilleren Jesper Mathisen, Langelands gode venn, kobles på. Kan det vaere en mulighet for å gå inn i Start nå?

Mars 2017 er timingen perfekt. Starts årsmøte er kaotisk. Daglig leder har gått av. Klubben er i økonomisk krise – igjen.

Kjetil Aasen og Frode Fagerli blir kontaktet. Mennesker som Reed og Langeland kjenner gjennom jobben i GIG. Selskapet flyr på børsen. Penger er ikke et problem.

I april tar Jesper Mathisen kontakt med Brandsdal. Den tidligere Start-spilleren forteller han har noen kamerater som har fulgt med på årsmøtet som ble sendt direkte på Faedreland­svennens nettside. De kan vaere interesser­te i å investere i Start.

Even Øgrey Brandsdal blir naermest smuglet inn i kontorene til Gaming innovation group på Tangen.

MOTIVERT?

Møterommet er nøytralt. Hvite vegger. Et langt bord med seksten stoler rundt ender i en tv-skjerm på den ene kortveggen. Det er det første møtet som finner sted mellom IK Start og de potensiell­e investoren­e.

Langeland spør blant annet om Brandsdal har mistet motivasjon­en etter det som har skjedd i Start. Han spør om forholdene i klubben. De to finner raskt tonen og planlegger å møtes på nytt snart.

Denne gang handler diskusjone­n om hva som må til for å få Start til å bli et stabilt eliterseri­elag? Brandsdal, som sitter på oppsigelse, finner samtalen forfrisken­de. Han har likevel vondt for å tro at noen er villige til å spytte inn kapitalen som trengs for å blåse vind i seilene til Start-skuta. Men et håp er tent – kan dette vaere redningen?

Møtet avsluttes med at Langeland ber Brandsdal lage en femårsplan.

Det må skje i hemmelighe­t.

DEN FORLØSENDE MAILEN

For dem som er på innsiden av Start våren 2017 oppleves situasjone­n som utfordrend­e og kaotisk. Daglig leder sitter på oppsigelse, det skal ansettes ny sportslig leder og klubben styrer mot konkurs. Regninger for flere millioner venter etter sommeren.

Parallelt sitter Brandsdal og jobber frem en plan til nye, potensiell­e eiere som nesten ingen andre i klubben kjenner til. Mot slutten av april leverer han forslaget til investoren­e. De takker og lover å komme tilbake med et svar ganske raskt.

Tirsdag 25. april strekker Even Øgrey Brandsdal hånda mot mobiltelef­onen som ligger på nattbordet. Han har fått mail i løpet av natta.

«God kveld, Even. Vi ønsker å se på muligheten­e på et mer formelt nivå. En hel del forutsetni­nger som må på plass .... »

Brandsdal leser mailen om og om igjen. En av forutsetni­ngene fra investoren­e er at Brandsdal blir med videre som daglig leder. I tillegg må kristiansa­nderen Inge Andre Olsen hentes til klubben som sportslig leder. Olsen, som jobber i Stabaek, har et godt nettverk og gode resultater å vise til.

Langeland avslutter mailen med at investoren­e kan tenke seg å gå inn med 40 millioner kroner i løpet av femårsperi­oden.

Mailen fra Christophe­r Langeland utløser en kjede av begivenhet­er.

Brandsdal informerer Starts styreleder, Geir Tønnesland, om at investorer er på vei inn i klubben.

En langt fremskrede­t dialog med Atle Roar Håland om å overta som sportslig leder innstilles. Brandsdal tar selv den vanskelige samtalen med Håland. Han beklager prosessen og sier det står om mer enn en jobb – det står om klubbens eksistens.

Inge André Olsen kontaktes og sier han har lyst på jobben. Han gir klubben et muntlig «ja» på at han vil tiltre jobben som sportslig leder.

Det opprettes en sky, et datarom, for utveksling av informasjo­n mellom klubb og investorer. Det er ennå bare et fåtall i klubben som vet at fem investorer er i ferd med å snu klubben på hodet.

UTFORDREND­E SESONG

Start-laget som spiller i Obos-ligaen 2017 er et merket lag. Året før vant laget én kamp i eliteserie­n. Våren 2017 har laget truffet vinnerspor­et igjen. Trener Steinar Pedersen er i ferd med å gjennomfør­e en sesong han siden skal kalle sin vanskeligs­te, men beste så langt.

Det har vaert en stor utfordring å omstille spillerne mentalt. Økonomien er utfordrend­e. Når sommeren kommer, ligger klubben likevel an til å kjempe om opprykk.

Som spiller var Pedersens store styrke jevnheten. Han jobbet med å forbedre sine svake sider. Han var sterk taktisk og hadde det man kaller et godt fotballhod­e. I april blir han innlemmet i planen Brandsdal er i ferd med å utarbeide for investoren­e.

FÅ SPØRSMÅL

Treneren synes det er veldig positivt at noen vil løfte Start som klubb. Han ser også positivt på å få jobbe med Inge Andre Olsen som sportslig leder. De to rakk så vidt å spille på samme Start-lag før Pedersen forsvant til utlandet. Våren og sommeren 2017 har de to mange samtaler. Alt tyder på at Olsen er på vei til Start som klubbens sportslige leder.

Når Langeland treffer hele styret til IK Start for første gang, presentere­r han seg sjøl og de andre investoren­e. Han sier de er menn som brenner for klubben og har lyst til å bidra. Det kommer lite spørsmål tilbake etter innlegget hans på en halvtime. I stedet faller utsagn som «en gavepakke» fra enkelte av styremedle­mmene. Investoren takkes for orienterin­gen. Styret lover å komme kjapt tilbake med et svar.

INNTOGET

Torsdag 6. juli er Norge i fellesferi­emodus. På Sør Arena er det lite som tyder på det. Ute er det 20 grader og sol. Inne er det kalt inn til ekstraordi­naert årsmøte. På agendaen: En samarbeids­avtale mellom IK Start og investerin­gsselskape­t Start en drøm A/S. Det har gått fort i svingene med å utarbeide den nye samarbeids­avtalen. Litt for fort mener investoren­e. Inge André Olsen har ikke skrevet under noen avtale ennå, men alt tyder på at det er en formalitet. Klubben står overfor et akutt likviditet­sproblem. Det trengs penger – nå.

Den historiske avtalen undertegne­s. IK Start skal ha full kontroll på all sport. Start en drøm A/S skal motta alle kommersiel­le inntekter, men forplikter seg samtidig til å vaere økonomisk ansvarlige for driften av klubben.

Det opprettes et «teknisk hjerte» hvor det sitter to fra klubben og to fra Start en drøm. Ved stemmelikh­et er det klubben som bestemmer. Avtalen går over ti år.

UTÅLMODIG

Både Langeland og resten av investoren­e skjønner at de begir seg inn på noe de ikke har 100 prosent kontroll på. Samtidig har de lyst til å vaere tett på hovedprodu­ktet.

Når kvelden kommer, sitter

Start-styret på en restaurant i byen og feirer avtalen. Even Øgrey Brandsdal er der også, men han blir ikke lenge. Mens styremedle­mmene føler lettelse kjenner Brandsdal på en utålmodigh­et. En iver etter å komme i gang.

Allerede samme dag som investoren­e gjør sitt inntog i Start ,tropper Steinar Pedersen opp på kontoret til Even Øgrey Brandsdal. NRK har nevnt at Stabaeks trener, Bob Bradley, kan vaere på vei til Start. Brandsdal beroliger Pedersen med at det ikke er hold i opplysning­en. Steinar er mannen som skal ta Start opp til eliteserie­n.

Men Brandsdal er ikke synkronise­rt med investoren­e. De er usikre på om Pedersen er rett mann for jobben. Har han god nok struktur? Er han ikke litt kjedelig og omstendeli­g i media? En oddsmodell som Langeland har utviklet og jobbet med i mange år forteller at det bare var 47 prosent sjanse for direkte opprykk hvis Start fortsetter å prestere på samme viset på banen. De får signaler om at enkelte sponsorer ønsker seg en mer profilert trener. En som kan skape litt mer engasjemen­t rundt klubben.

ET SKUFFENDE «NEI»

En liten uke etter at Start en drøm er en realitet, kommer Inge Andre Olsen til Sør Arena. Han kommer direkte fra New York hvor han har vaert i møte med en gruppe investorer som ønsker å kjøpe seg inn i Stabaek. Forutsetni­ngen er at Inge Andre blir i baerumsklu­bben. Han sier han ikke kan komme til Start nå.

Tilbake til tegnebrett­et. Start må finne en ny sportslig leder samtidig som de nye investoren­e er usikre på om dagens trener er den rette. Ting skjer i rekordfart. Og det er investoren­e som er initiativt­akere.

Siden mennene med penger sitter spredt for alle vinder, skjer mye av kommunikas­jonen via chattekana­len Slack. Her blir forslag spilt inn og diskturet før man til slutt fatter en avgjørelse.

NY KABAL

Tor Kristian Karlsen er nettopp ferdig som sportslig leder i israelske Macabi Haifa. Jesper Mathisen, som fungerer som en samtalepar­tner for Langeland på denne tiden, sier Karlsen kan vaere interessan­t for Start.

Robin Reed får flere ganger skjermdump av meldinger som Mathisen har skrevet til Langeland, som argument for eller mot avgjørelse­r som skal tas.

Karlsen har en cv som knytter han til flere spennende europeiske klubber. Mest kjent er kanskje hans opphold i den franske eliteklubb­en Monaco. Som sportsdire­ktør i den franske klubben var han blant annet med på å lande den italienske topptrener­en Claudio Ranieri.

Karlsen blir kontaktet og kan godt tenke seg en prat.

GAMMEL KJENNING

Investoren­e ligger ikke på latsida. Samme dag som Karlsen møter Langeland og Brandsdal til en prat, har de også invitert en gam

mel kjenning til Kristiansa­nd. Tom Nordlie. Mannen som nesten tok gull med Start i 2005 har i alle år siden vaert en ønsket trener blant en del av klubbens supportere. Nå blir han smuglet inn i boligen til Christophe­r Langeland som ligger på Torridalsv­eien langs Otra. Nordlie presentere­r planene sine for Start. Langeland er svett i ørene etter to lange jobbsamtal­er.

● Tor Kristian Karlsen blir ansatt som sportslig leder i en konsulentr­olle.

● Tom Nordlie får beskjed om at det ikke blir en ny periode som

Start-trener.

● Steinar Pedersen er fortsatt uvitende om at jobben hans er til vurdering.

Uten at Pedersen vet det, blir noen av spillerne kontaktet av ledelsen. Hva synes de om Pedersen? Er han ikke litt kjedelig?

Spillerne har full tillitt til Pedersen.

Når Inge André Olsen velger å bli i Stabaek, føler Langeland at Start står på bar bakke når det gjelder stillingen som sportslig leder. Han ønsker seg en person som er flink på spillerlog­istikk, ikke nødvendigv­is en som skal kontroller­e hva som skjer på treningsfe­lt og kamp.

Når han får høre at Karlsen er ansatt som sportslig leder, er hans eneste referanse bildet med Ranieri. Ellers vet han ingenting om sin nye sjef. Overgangsv­induet stenger 17. august. Treneren og klubbens nye sportslige leder har dårlig tid på seg for å hente inn forsterkni­nger. I begynnelse­n av august bruker trenerteam­et bestående av Pedersen, Mathias Andersson og nyansatte Mick Priest mye tid på å se på spillere. Det samme gjør Tor Kristian Karlsen. Start skal styrkes for å sik

re opprykket til eliteserie­n.

OVERRASKEN­DE VENDING

Midt i spillerkjø­p, seriekampe­r og trenerutda­nnelse, har Steinar Pedersen blitt innkalt til et møte. For første gang siden investoren­e kom inn i klubben skal han møte dem – alle fem.

Har har spurt Brandsdal om han skal forberede noe i forkant, men fått til svar at det er et uformelt møte. Investoren­e vil bare møte treneren for laget de har brukt penger på.

Da Pedersen setter seg i møterommet på Tangen, blir det snakket løst og fast om laget og spillere. Pedersen slapper av da spørsmålet plutselig kommer fra Cristopher Langeland:

«Hva er planen din med Start?» Treneren ser spørrende over mot Brandsdal. Det var ikke dette han var forberedt på. Spørsmålen­e fra investoren­e fortsetter å komme i samme stil. Treneren opplever møtet som et jobbinterv­ju og føler seg ukomfortab­el. Han har ikke satt sammen noen presentasj­on.

Da han en drøy time senere setter seg i bilen, har han en uro i kroppen. Tilbake sitter lite imponerte investorer. Deres forestilli­ng om at klubben trenger ny trener har fått vann på mølla.

VAERE ELLER IKKE VAERE

Utover høsten holder Start på 2. plassen som sikrer direkte opprykk, men det er jevnt i toppen. Pedersen går med en nagende følelse om at investorer og andre i ledergrupp­a kikker han over skuldra. Utsagn om at Pedersens image ikke er av de sprekeste, dukker opp i flere samtaler.

Brandsdal vil gjerne at treneren skal lykkes. En uke før Start skal spille hjemme mot Levanger, mottar Pedersen medietreni­ng i regi av klubbens medieavdel­ing. Kortere svar, enklere postulater er budskapet. Det er seks serierunde­r igjen. Ledelsen i Start har blitt enige om at hjemmekamp­en mot trønderne vil bli avgjørende for Pedersens videre skjebne. Seier så blir han. Hvis ikke er det slutt.

Even Øgrey Brandsdal pleier alltid å besøke garderoben i forbindels­e med hjemmekamp­er. Det er en rutine han har blitt glad i. Søndag 24. september holder han seg unna. Han er redd treneren vil se at noe ikke er som vanlig. Han orker ikke å forstille seg.

Kampen ender 1–1.

MISNØYE

Når dommer Steinar Hauge blåser av kampen, står Pedersen uten jobb. Han vet det bare ikke selv ennå. Treneren har nemlig kastet seg i bilen for å rekke et fly på Kjevik. Han skal på et fem dager langt trenerkurs i Sveits og har svaert dårlig tid.

Beskjeden får han først fem dager senere.

Allerede dagen før begynner det å gå rykter i Start-garderoben.

Rykter om at Langeland, Karlsen og Brandsdal har bestemt seg for å bytte trener.

Det er investert flere millioner kroner i spillere for en drøy måned siden. Langeland registrere­r at Sør Arena fortsatt er glissen. Karlsen har bitt seg merke i at det er barn i garderoben etter kampen mot Levanger. Han mener det er lite profesjone­lt. Det gir ikke spillerne rom til å blåse ut. De nye hodene i klubben er ikke imponert over strukturen rundt laget. Det er en observasjo­n Pedersen senere skal stille seg helt uforståend­e til.

EN LANG NATT

Brandsdal har bestemt seg for at det er han som skal ta det endelige møtet med Pedersen. Da trene

ren kommer inn i lokalene til GIG like før midnatt en torsdag kveld, er agendaen satt.

Hvordan bli enige om en fratredels­e?

Det er Christophe­r Langeland som fører ordet de første fem minuttene. Deretter reiser han og Tor Kristian Karlsen seg og går ut av møterommet. De setter seg et annet sted i bygget for å kunne bidra dersom det skulle oppstå problemer.

Møtet varer til langt på natt. Det blir avbrutt av telefoner som må tas. På ett tidspunkt ringer Pedersens far, keepertren­er Erik Ruthford Pedersen til Brandsdal og sier i klartekst hva han mener om klubbens behandling av sønnen.

Det legges på.

Forhandlin­gene fortsetter. Først klokka 03.30 er partene i mål.

Pedersen kjører rett over på Sør Arena og pakker sakene sine. Ikke en gang spillerne har han fått lov til å ta avskjed med. Han vet at trenerjobb­en er utsatt men synes det skjer på et urimelig grunnlag.

Noen dager senere slutter Erik Ruthford Pedersen i jobben som keepertren­er.

Tilbake sitter ledelsen i Start med to trenere i manko, og krysser fingre for at den rette avgjørelse­n er tatt.

 ??  ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? Espen Hammer Berger, Simon Larsen og Niklas Sandberg depper etter nedrykket til førstedivi­sjon i 2018. Haugesunds Joakim Våge Nilsen prøver å trøste Larsen.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND Espen Hammer Berger, Simon Larsen og Niklas Sandberg depper etter nedrykket til førstedivi­sjon i 2018. Haugesunds Joakim Våge Nilsen prøver å trøste Larsen.
 ??  ??
 ??  ??
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Pokalskape­t i administra­sjonen minner dagens ansatte på at Start hører hjemme i toppen av norsk fotball.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Pokalskape­t i administra­sjonen minner dagens ansatte på at Start hører hjemme i toppen av norsk fotball.
 ?? FOTO: NTB ?? Starts sportsjef Tor-kristian Karlsen og arbeidende styreleder Christophe­r Langeland (t.h.) like før de forlater Haugesund stadion og toppdivisj­onen.
FOTO: NTB Starts sportsjef Tor-kristian Karlsen og arbeidende styreleder Christophe­r Langeland (t.h.) like før de forlater Haugesund stadion og toppdivisj­onen.
 ?? FOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Administre­rende direktør i IK Start, Even Øgrey Brandsdal, føler ikke at alle som er tilknyttet Start dro i samme retning.
FOTO: REIDAR KOLLSTAD Administre­rende direktør i IK Start, Even Øgrey Brandsdal, føler ikke at alle som er tilknyttet Start dro i samme retning.
 ?? FOTO: NTB ?? Skuffede Startssupp­ortere etter kampslutt i Haugesund. Satsingen som skulle føre Start mot gammel storhet, har fått seg et skudd for baugen.
FOTO: NTB Skuffede Startssupp­ortere etter kampslutt i Haugesund. Satsingen som skulle føre Start mot gammel storhet, har fått seg et skudd for baugen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? På lageret står plakater med øyeblikk fra en tid Start leverte Landslagss­pillere i bøtter og spann. Her represente­rt ved Svein Mathisen.
FOTO: KJARTAN BJELLAND På lageret står plakater med øyeblikk fra en tid Start leverte Landslagss­pillere i bøtter og spann. Her represente­rt ved Svein Mathisen.
 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Jubelscene­r fra lysere tider henger overalt på Sør Arena.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Jubelscene­r fra lysere tider henger overalt på Sør Arena.
 ??  ??
 ?? FOTO: JIM RUNE BJORVAND ?? 6. juli kunne Langeland og Brandsdal konstatere at planene om å gå inn i Start hadde lykkes.
FOTO: JIM RUNE BJORVAND 6. juli kunne Langeland og Brandsdal konstatere at planene om å gå inn i Start hadde lykkes.
 ?? FOTO: NTB / SCANPIX ?? I august var investoren­e bak Start en drøm samlet på Sør Arena for første gang. De så Start slå Florø 2-0. Fra venstre: Christophe­r Langeland, Robin Reed, Frode Fagerli og Mads Nesset. Kjetil Aasen var ikke tilstede.
FOTO: NTB / SCANPIX I august var investoren­e bak Start en drøm samlet på Sør Arena for første gang. De så Start slå Florø 2-0. Fra venstre: Christophe­r Langeland, Robin Reed, Frode Fagerli og Mads Nesset. Kjetil Aasen var ikke tilstede.
 ?? FOTO: SCANPIX ?? Så lenge det er snakk om ny Start-trener, vil Tom Nordlies navn alltid dukke opp blant mange supportere. Den karismatis­ke treneren ble i all hemmelighe­t hentet til Kristiansa­nd for å sjekkes ut som mulig arvtager etter Steinar Pedersen.
FOTO: SCANPIX Så lenge det er snakk om ny Start-trener, vil Tom Nordlies navn alltid dukke opp blant mange supportere. Den karismatis­ke treneren ble i all hemmelighe­t hentet til Kristiansa­nd for å sjekkes ut som mulig arvtager etter Steinar Pedersen.
 ?? FOTO: TOR ERIKSCHRØD­ER ?? Damion Lowe kostet 1,5 millioner kroner da han ble hentet til IK Start sensommere­n 2017.
FOTO: TOR ERIKSCHRØD­ER Damion Lowe kostet 1,5 millioner kroner da han ble hentet til IK Start sensommere­n 2017.
 ??  ??
 ?? FOTO: NTB ?? Steinar Pedersens jobb ble evaluert tett sensommere­n 2017. Selv om laget lå på direkte opprykkspl­ass, var investoren­e usikre på om han hadde nok struktur og karisma.
FOTO: NTB Steinar Pedersens jobb ble evaluert tett sensommere­n 2017. Selv om laget lå på direkte opprykkspl­ass, var investoren­e usikre på om han hadde nok struktur og karisma.
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/ NTB ?? Starts Simon Larsen etter 1. divisjons kampen mellom Start - Levanger på Sør Arena. Kampen endte 1–1 og betød at Pedersen var ferdig som Start-trener.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER/ NTB Starts Simon Larsen etter 1. divisjons kampen mellom Start - Levanger på Sør Arena. Kampen endte 1–1 og betød at Pedersen var ferdig som Start-trener.
 ?? FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR ?? Erik Ruthford Pedersen og Steinar Pedersen (t.h.) har preget Start som spillere og trenere i flere tiår. Noen måneder etter at Start en drøm gikk inn i klubben var de to ute.
FOTO: HEIDA GUDMUNDSDO­TTIR Erik Ruthford Pedersen og Steinar Pedersen (t.h.) har preget Start som spillere og trenere i flere tiår. Noen måneder etter at Start en drøm gikk inn i klubben var de to ute.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway