Fædrelandsvennen

22 grader i sjøen og 25 i Stampa

Lørdag kveld var det 22 grader i sjøen og 25 i Stampa.

- VEGARD DAMSGAARD

– Deilig! Og det som er så kult er at vannet er like varmt helt til bunns. Det skjer ikke i Trondheim, dessverre, så vi er superfornø­yd med å vaere her disse dagene, sier Rolf Martin Snustad-grønskag til Faedreland­svennen.

Lørdag kveld myldret det i og rundt Kristiansa­nds mest populaere badevann, Stampa i Baneheia.

Familien på seks fra bartebyen har sikret seg den aller beste spoten, det vesle fjellet med utsikt over stranda ved nordenden av vannet.

Her viser Faedreland­svennens badetermom­eter sjeldne 25 grader på en halvmeters dybde. Og ifølge en pålitelig kilde, naermere bestemt nevnte trønder, er det altså like varmt helt til bunns.

– Vi er klimaflykt­ninger, erklaerer Rolf Martin Snustad-grønskag,

På Storenes i Vågsbygd sjekket vi også tempen i sjøen.

– 22 grader i sjøen på Storenes. Det er helt fantastisk, utbryter Oddvar Berg (63) og Kai Greibeslan­d (67), gamle kamerater som er oppvokst i Kjos haveby og kjenner denne badeplasse­n bedre enn sine egne shortslomm­er.

Det er nesten så de må klype seg i den godt tempererte stortåa der de ligger og vaker i overflaten. De lider ingen nød, forsikrer de, som vaert her siden lunsjtider og ikke har tall på hvor mange dukkerter det har blitt.

Badetassen.no viste 21,8 grader på Bystranda ved 17-tiden lørdag. Oversikten over badetemper­aturer på yr.no viste 21,0 på Skotteviga i Lillesand, 22,0 på Hamresande­n og 21,3 på Sjøsanden lørdag.

 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Beret Snustad-grønskag (9) liker å hoppe fra høyder, her ved Stampa lørdag.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Beret Snustad-grønskag (9) liker å hoppe fra høyder, her ved Stampa lørdag.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway