Fædrelandsvennen

Vekket av naboer da hytta tok fyr

En person som lå og sov i det overtente annekset, ble vekket av hyttenaboe­r som oppdaget brannen natt til søndag.

- TEKST: TORBJØRN WITZØE torbjorn.witzoe@fvn.no

– Vi satt ute på verandaen da kona så at det brant i nabohytta. Vi fikk ringt brannvesen­et, og sønnen min og en til sprang bort til nabohytta. Der banket og slo de på hytte- og anneksvegg­en og fikk vekket de som lå og sov der. Alle kom seg heldigvis uskadet ut, forteller Torbjørn Drange.

Klokka 02.00 fikk politiet melding om at hytta i Kystveien på Tømmerstø brant. Brannens spredte seg raskt fra annekset til hovedhytta, som også ble totalskade­t. Samtidig begynte det å brenne i terrenget, noe som gjorde at politiet valgte å evakuere til sammen 24 personer fra fire naerliggen­de hytter.

Vind som skiftet retning gjorde slukkingsa­rbeidet for brannvesen­et vanskelige­re.

– DRAMATISK OPPLEVELSE

– Det regnet gnister over hele området, og alle vi på de naermeste hyttene ble bedt om å komme oss ut. Da brannen var slukket et par timer senere fikk vi lov til å gå tilbake til hyttene våre, forteller Torbjørn Drange.

Han opplevde det hele som ganske dramatisk, da det også begynte å brenne i terrenget rundt. Det er bare et steinkast mellom hytta som brant og hans egen.

De som reddet seg ut av annekset og nabohytta fikk låne tøy på hytta til Torbjørn Drange.

– Vi tok ellers imot brannvesen­et da de ankom, og fikk hjulpet til med å flytte biler fra parkerings­plassen. Det er ikke akkurat lett å få parkert og ta seg fram langs den smale Kystveien med store brannbiler, sier han.

Søndag formiddag sperret politiet av området rundt den nedbrente hytta. Politiets innsatsled­er Stian Pauschert sier brannen vil bli etterforsk­et på vanlig måte.

LETTET HYTTEEIER

Det er Johnny Drange som eier hytta som brant ned. Han hadde leid den ut og er selv på jobbreise i Nord-norge.

– Jeg er først og fremst lettet over at ingen på hytta kom fysisk til skade. Når det er sagt er det selvsagt trist at den brant ned. Selve hytta kan jo bygges opp igjen, men vi mistet jo alle personlige eiendeler med affeksjons­verdi, sier Johnny Drange.

Selv om han ikke kunne gjort noe i forhold til brannen, sier han det føles rart å sitte 250 mil borte og få beskjed om at hytta hans brant. Johnny Drange kjøpte hytta for 16–17 år siden.

 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Alle kom seg ut da annekset og hytta i Randesund natt til søndag ble totalskade­t i brann.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Alle kom seg ut da annekset og hytta i Randesund natt til søndag ble totalskade­t i brann.
 ?? FOTO: TORBJØRN WITZØE ?? Nabohytta som natt til søndag stod i full fyr ligger like bak traerne til venstre for hytta til Torbjørn Drange.
FOTO: TORBJØRN WITZØE Nabohytta som natt til søndag stod i full fyr ligger like bak traerne til venstre for hytta til Torbjørn Drange.
 ?? FOTO: TIPSER ?? Også terrenget rundt hytta er svidd av. Politiet fryktet at brannen kunne spre seg mer, og evakuerte derfor hyttenaboe­r.
FOTO: TIPSER Også terrenget rundt hytta er svidd av. Politiet fryktet at brannen kunne spre seg mer, og evakuerte derfor hyttenaboe­r.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway