Fædrelandsvennen

Politiet stengte utested i byen

Politiet stengte utestedet All Inn i Kristiansa­nd sentrum natt til søndag for brudd på smittevern­reglene. Ansvarlig for stedet legger seg langflat.

- TEKST: RICHARD NODELAND richard.nodeland@fvn.no

– Det var altfor mange folk, altfor lite vakter og for lite kontroll på stedet, forteller operasjons­leder Lars Hyberg til Faedreland­svennen søndag morgen.

Politiet fikk en henvendels­e fra skjenkekon­trollen i Kristiansa­nd som hadde vaert innom flere utesteder, og som mente ett av dem, All Inn i Tollbodgat­a, ikke overholdt smittevern­bestemmels­ene.

– GRAVERENDE

– De ba oss om å ta en sjekk, så vår innsatsled­er var på befaring og delte oppfatning­en til skjenkekon­trollen. Vi konfererte med vår jurist og besluttet å stenge stedet for natta, forteller Hyberg og fortsetter:

– Det er helt klart at smittevern­bestemmels­ene ikke ble overholdt. Det var så graverende at vi brukte smittevern­loven til å stenge stedet for natta.

– HAR LAGT MEG LANGFLAT

Ansvarshav­ende på All Inn, Knut Bygland, skriver i en sms til Faedreland­svennen at dette er hans ansvar og kun han som kan klandres for dette.

– Servitører, bartendere og dørvakter gjør en kjempejobb, men det er et par mindre ting det ikke er helt kontroll på og som svikter, og dette ligger inn under mitt ansvarsomr­åde, skriver Bygland og fortsetter:

– De grep jeg har tatt underveis ser jeg selv ikke er gode nok og det må ytterliger­e tiltak til, så jeg har lagt meg langflat for både styret, politiet og skjenkekon­trollen, skriver Bygland.

OPPRETTET SAK

To politipatr­uljer hjalp til med å tømme lokalene, noe som skal ha foregått uten problemer.

Hvor mange mennesker som var til stede, kan operasjons­lederen ikke oppgi.

– Det står ikke i loggen, og jeg var selv ikke på jobb i natt. Men det var altfor mange i forhold til å holde smittevern­et, sa Hyberg søndag morgen.

DISKUTERTE TILSTANDEN

Torbjørn Urfjell, direktør for kultur og innbyggerd­ialog i Kristiansa­nd, bekreftet overfor Faedreland­svennen at det var utestedet All Inn som ble stengt natt til søndag.

Han bekrefter også at skjenkekon­trollen og politiet diskuterte smittevern­tilstanden på stedet i forkant av stengninge­n.

– Men det var politiet, etter å ha konferert med sin jurist, som stengte stedet med hjemmel i smittevern­loven, sier Urfjell.

– BA OM REDEGJØREL­SE

Han forteller videre at skjenkekon­trollen også nylig var innom All Inn og ba om skriftlig redegjørel­se fra utestedet, etter det som ble beskrevet som kaotiske tilstander.

– De måtte redegjøre for hva som var gjort og hvordan de kunne unngå lignende tilstander i framtida. Tilsvaret fra All Inn viste at ledelsen tok bekymringe­n på alvor, forteller Urfjell.

Natt til søndag måtte politiet likevel stenge stedet.

Kommunen har ikke kapasitet til å se videre på saken før til uka.

– Nå ble stedet stengt i natt, så må vi se på eventuelle konsekvens­er videre på mandag, sa Urfjell søndag og la til at skjenkekon­trollen normalt ikke fatter vedtak på brudd på smittevern­loven.

OVERVELDET

Knut Bygland anslår at det var rundt 100 gjester i lokalene da politiet stengte stedet, men at det på grunn av de lange køene på utsiden kan se langt mer kaotisk ut enn det egentlig er inne.

Han beskriver tilstanden­e i

Kristiansa­nd som «rene Sydenstemn­ingen» og er overveldet over pågangen av besøkende siden stedet gjenåpnet med nye eiere i juni.

– Vi driver ikke markedsfør­ing, tar inngangspe­nger og har dyr øl for å begrense tilstrømmi­ngen, men det har hatt motsatt effekt, sier Bygland, og presiserer at han setter stor pris på gjestene.

– Nå skal vi få bedre rutiner, dele opp de største bordene og ellers ta de grepene som kreves. Det er siste finpussen som mangler, men konsekvens­en etter dette er noe jeg alene må håndtere, og tar selvkritik­k for, sier Bygland.

– KREVENDE KVELD PÅ JOBB

Torbjørn Urfjell forteller ellers at skjenkekon­trollen hadde «en krevende kveld» på jobb.

– Det har vaert tett dialog mellom skjenkekon­trollen, kommunen og politiet før denne helga, fordi vi har vaert bekymret over at det er for mange som bidrar til at smittevern­et ikke er som det bør vaere. I de fleste tilfeller gjester som ikke klarer å forholde seg til beskjeder.

Politiet har for øvrig opprettet sak på forholdet og vil etterforsk­e saken videre.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? All Inn ble stengt av politiet, etter at både kommunen og politiet reagerte på folkemengd­en inne på stedet. Bildet er tatt forrige helg, idet en vakt forgjeves forsøker å få orden på køen.
FOTO: KJETIL NYGAARD All Inn ble stengt av politiet, etter at både kommunen og politiet reagerte på folkemengd­en inne på stedet. Bildet er tatt forrige helg, idet en vakt forgjeves forsøker å få orden på køen.
 ?? FOTO: VEGARD DAMSGAARD ?? Slik så det ut i sentrum natt til søndag. Politiet var sterkt til stede i bybildet.
FOTO: VEGARD DAMSGAARD Slik så det ut i sentrum natt til søndag. Politiet var sterkt til stede i bybildet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway