Fædrelandsvennen

Frister det med et stort hus på en solrik, sentrumsna­er tomt og privat sandstrand? Huset på Andøya i Vågsbygd er priset til 27,5 millioner.

- TORBJØRN WITZØE

Sølve Høyrem eier eiendommen. Han er administre­rende direktør i Westshore Shipbroker­s AS i Kristiansa­nd.

– Vi har bodd på Andøya i 14 år og har trivdes veldig godt. Stedet er fint, og det er gode naboer. Nå har imidlertid behovene våre endret seg noe, så derfor er eiendommen lagt ut for salg. Det ser ut til å vaere et spennende boligmarke­d for tida, der mange bruker mer penger hjemme under pandemien, sier Sølve Høyrem.

Han ga i 2008 15 millioner for eiendommen som han nå har lagt ut for salg.

– Jeg mener dette er Andøyas fineste tomt, og tror det vil vaere flere potensiell­e kjøpere til det jeg vil beskrive som en herskapeli­g eiendom. Sørlandet er en populaer landsdel både å bosette seg og ha fritidsbol­ig i, så her kan potensiell­e kjøpere like gjerne komme fra andre steder i landet eller utlandet. Det er ikke boplikt, så det er fullt mulig å bruke eiendommen som fritidsbol­ig, sier daglig leder Hamza Farhat i DNB Eiendom avdeling Vågsbygd.

SJØBU OG HAGESTUE

Eiendommen i Løvika på Andøya er bygget i 1990, men ble så godt som totalrenov­ert innvendig i 2008. I tillegg til hovedhuset med fem soverom og et bruksareal på drøye 260 kvadratmet­er over to etasjer, er det en 60 kvadratmet­er stor sjøbu og en 30 kvadratmet­er stor hagestue.

En ny eier vil ellers kunne boltre seg på et stort bryggeanle­gg og egen liten sandstrand. Eiendommen som er 1246 kvadratmet­er stor, grenser mot friareal og har utsikt mot innseiling­en til Kristiansa­nd.

SENTRUMSNA­ER

Hamza Farhat tror ikke prisantydn­ingen på nesten 27,5 millioner kroner pluss omkostning­er vil skremme potensiell­e kjøpere.

– Det er ikke mange slike eiendommer som legges ut for salg, sier han.

Eiendommen ble lagt ut for salg fredag, og allerede lørdag var det ifølge megler interessen­ter som hadde tatt kontakt.

HETT BOLIGMARKE­D

I en sak i Faedreland­svennen 14. juli forteller flere eiendomsme­glere at boligmarke­det i Kristiansa­nd har vaert det de beskriver som eventyrlig. Ingen storbyer hadde tilsvarend­e prisvekst som Sørlandets største by i verken juni eller siste 12 måneder.

I april ble for eksempel en enebolig på Lund solgt for 17 millioner kroner, som var 6,5 millioner kroner over prisantydn­ing.

 ?? FOTO: CHRISTINE ROSENBERG, INVISO ?? Den isolerte hagestuen har både varmekable­r og pipe.
FOTO: CHRISTINE ROSENBERG, INVISO Den isolerte hagestuen har både varmekable­r og pipe.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway