Fædrelandsvennen

❞ Deilig å vaere her. Slippe å vaere hjemme.

Med steikende sol og live musikk fra scenen, var det sydenstemn­ing i Bendiksbuk­ta fredag kveld. For kveldens 600 publikumme­re ble det festivalso­mmer i år likevel.

- TEKST: AMALIE NALEY ANDERSEN amalie.andersen@fvn.no

Etter to uker med konserter og show, var det denne helgen duket for todagers-festival i bukta.

På scenen i Bendiksbuk­ta fredag, var det Tønes som fikk åpne festivalda­gene, med sine humoristis­ke og aerlige visesanger.

På fremste rad fant vi en vennegjeng på 18 og 19 år. Til tross for at vennegjeng­en ikke engang var født da Tønes ga ut sitt første album, var det han de var kommet for å se.

– Vi ble 18 år under korona, så dette er vår første konsert, forteller Adam Kvarenes.

LATTER OG APPLAUS

– Det er deilig å vaere her. Slippe å vaere hjemme, sier Tønes fra scenen.

I flere år har Tønes spilt konsert på Café Generalen under Ravnedalen Live. I år ble publikumsm­assen noe større.

– Jeg liker nok best når det blir mer intimt, men samtidig er det jo kjekt å kunne spille for så mange folk, sier Frank «Tønes» Tønnesen til Faedreland­svennen.

Tønes sparer ikke på vitsene fra scenen, og det er både latter og applaus å høre fra publikumme­t.

– Det har vaert veldig kjekt å spille på Sørlandet de siste årene. Vi gleder oss alltid til å komme hit. Det er en god tradisjon på sommeren, sier Frank «Tønes» Tønnesen etter konsertens slutt.

BILLETTER FOR LENGE SIDEN

Stine Vikøyr kjøpte billetter til festivalen som en valentineg­ave til kjaeresten Bjørn Egeland for ett og et halvt år siden. Billettene skulle egentlig gjelde for Ravnedalen Live i 2020, men festivalen ble som mye annet i 2020 avlyst.

I år fikk de endelig innkassert billettene.

– Det er veldig god stemning, sier Stine Vikøyr.

– Tønes leverer varene hver gang, supplerer Bjørn Egeland.

Kjaerestep­aret har fått med seg kompis Sigurd Lindland og bror til Stine, Truls Vikøyr.

– Jeg visste ikke at han var så bra live, sier Truls Vikøyr, som også hadde bursdag denne dagen.

DELT INN I TRE KOHORTER

– Det føles utrolig godt å få gi publikum og artister den følelsen de har savna, sier festivalar­rangør Mira Svartnes Thorsen.

For å følge de gjeldene koronaregl­ene, hadde de delt inn de 600 gjestene i tre kohorter.

Moren til Svartnes Thorsen, Hilde Hansen, var også til stede blant publikum. Hun har tatt med seg venninnen Helle Qvale Ringereide.

– Jeg blir helt rørt av å se så mye folk. Jeg får nesten klump i halsen av det, sier Hansen.

 ?? FOTO: AMALIE NALEY ANDERSEN ?? Tønes fra Rogaland gjorde suksess i Bendiksbuk­ta fredag. Folk storkoste seg den flotte og varme sommerkvel­den.
FOTO: AMALIE NALEY ANDERSEN Tønes fra Rogaland gjorde suksess i Bendiksbuk­ta fredag. Folk storkoste seg den flotte og varme sommerkvel­den.
 ?? FOTO: AMALIE NALEY ANDERSEN ?? Frank «Tønes» Tønnesen åpnet festivalda­gene i Bendiksbuk­ta. Han sa til Faedreland­svennen etterpå at han alltid har likt å spille på Sørlandet.
FOTO: AMALIE NALEY ANDERSEN Frank «Tønes» Tønnesen åpnet festivalda­gene i Bendiksbuk­ta. Han sa til Faedreland­svennen etterpå at han alltid har likt å spille på Sørlandet.
 ?? FOTO: AMALIE NALEY ANDERSEN ?? Eirik Dybdahl (19) (f.v.), Ella Usterud (19), Simen Mosbakk (18), Adam Kvarenes (19) og Sigrid Helvoirt (19).
FOTO: AMALIE NALEY ANDERSEN Eirik Dybdahl (19) (f.v.), Ella Usterud (19), Simen Mosbakk (18), Adam Kvarenes (19) og Sigrid Helvoirt (19).

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway