Fædrelandsvennen

Flytter til USA med familien

Netthandel­gründer Einar Øgrey Brandsdal (45) tar permisjon fra alle verv i sine selskaper i Norge, og flytter sammen med kone og tre barn til USA.

- VEGARD DAMSGAARD

– Det har lenge vaert en stor drøm for min kone og meg å tilbringe en lengre periode i USA sammen med familien, skriver han i en e-post til Faedreland­svennen søndag kveld.

Einar Øgrey Brandsdal er eier og sjef for Brandsdal Group, som blant annet står bak nettbutikk­ene Bli Vakker, Netthandel­en og Cocopanda.

Nå vil han ta et års avbrekk fra forretning­ene i Norge.

– OPPRIKTIG GLAD I USA

– Jeg har selv vaert utveksling­sstudent på Bishop Mcdevitt Highschool i Harrisburg i Pennsylvan­ia da jeg var rundt 16 år gammel. Dette var en fantastisk opplevelse hvor jeg laerte meg en helt ny og fremmed kultur og ikke minst engelsk. Oppholdet gjorde at jeg ble oppriktig glad i USA og amerikaner­e. Dette ønsker min kone Mette og jeg at våre barn også skal få oppleve, forteller han.

Videre at de tre barna har kommet inn på skole og at familien har planer om å vaere i

USA i underkant av ett år.

– Vi gleder oss til å tilbringe mer tid sammen som familie, skriver Brandsdal i e-posten. Mens kona og barna vil vaere i USA hele perioden, kommer han selv til å pendle litt fram og tilbake.

Faedreland­svennen har forsøkt å få en utfyllende kommentar fra gründeren til Usaopphold­et, uten å lykkes.

BLI VAKKER

I juni ble det kjent at Brandsdal sammen med Erik Flørnes blar opp 44 millioner kroner for et kjøpesente­r i Florida, og at han ikke utelukker flere investerin­ger i USA fremover. Han uttalte da at han har et spesielt naert forhold til Florida, der kompanjong Flørnes driver forvaltnin­g av naeringsei­endom.

Kapital kunne i høst opplyse at Einar Øgrey Brandsdal er god for 2,9 milliarder kroner. Det er spesielt kosmetikk som har vaert god butikk de senere årene.

I 2020 tredoblet Brandsdal Group resultatet, etter at konsernet hadde omsatt for 1,31 milliarder kroner samme år.

Cocopanda, Bli Vakkers søstersels­kap, selger kosmetikk i åtte europeiske land, deriblant Tyskland, Finland og Nederland.

 ?? ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN ?? Einar Øgrey Brandsdal er saerdeles glad i USA, og spesielt Florida. Det tar han konsekvens­en av, og flytter for en periode.
ARKIVFOTO: KRISTIN ELLEFSEN Einar Øgrey Brandsdal er saerdeles glad i USA, og spesielt Florida. Det tar han konsekvens­en av, og flytter for en periode.
 ?? FOTO: BONITA ?? Dette kjøpesente­ret i Florida har Einar Øgrey Brandsdal og Erik Flørnes kjøpt.
FOTO: BONITA Dette kjøpesente­ret i Florida har Einar Øgrey Brandsdal og Erik Flørnes kjøpt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway