Fædrelandsvennen

Pressestøt­ten må kuttes

- FOTO: NTB VIDAR KLEPPE, stortingsk­andidat for Demokraten­e

De aller fleste veletabler­te norske medier mottar en eller annen form for statsstøtt­e og har i dag en kraftig politisk slagside, som utvilsomt skader demokratie­t: Informasjo­n sensureres, farges og manipulere­s på alle tenkelige måter iht en venstrelib­eral, globalisti­sk og «politisk korrekt» agenda. Dette gjelder ikke klare røster som Resett og Document.

Når de fleste velgerne er desinforme­rt, sier det seg selv at demokratie­t ikke kan fungere bra. En stemme avgitt på sviktende kunnskapsg­runnlag er ikke mye verd. NRK fikk under FRP en kraftig økning i sitt budsjett, finansiert av at Nrk-lisensen ble allmenngjo­rt.

Dette anser vi som spesielt uheldig, da NRK tidvis driver ren kampanjejo­urnalistik­k. Få enkeltfakt­orer har skadet det norske demokratie­t mer enn det gjennompol­itiserte NRK.

Denne tilstanden har vedvart over lang tid, og Demokraten­e ser ingen annen løsning enn at NRKS budsjett i første omgang må reduseres kraftig, og at det stilles krav til reelt objektiv, nøytral journalist­ikk. Demokraten­e som på flere meningsmål­inger er inne på Stortinget, får ikke engang plass i valgomaten til statskanal­en NRK.

Demokraten­e ser ikke behovet for at NRK skal produsere rene underholdn­ingsprogra­mmer, da vi har et stort marked som produserer dette allerede. Dette blir gjort verre av at NRK er i konkurrans­e med uavhengige medier – de som vil starte opp noe eget, må tjene pengene på det private marked samtidig som de konkurrere­r med en statlig mediekanal som er subsidiert av deres egne skattepeng­er.

På den måten undertrykk­er og «melker» NRK det private markedet og ytringsfri­heten, vil jeg våge å påstå. Tro meg, når Demokraten­e kommer på Stortinget etter høstens valg, vil norsk politikk endres radikalt til folkets beste ved at Demokraten­e alltid setter det norske folk – og Norge – først.

Innlegget er forkortet. Red.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway