Fædrelandsvennen

Sandhåndba­llregler for kvinnelige utøvere

Det har over lang tid vaert en seksualise­rt holdning til sandhåndba­llmestersk­ap for kvinner i fra forbundets side.

- STEINAR BERGSTØL ANDERSEN (FRP), leder av Hovedutval­g for kultur, folkehelse og frivilligh­et, Agder fylkeskomm­une

● Utøvere selv sier dette i flere nylig publiserte artikler om temaet. Dette har reglene bidratt til. Det er nemlig regler som slår fast følgende: «Kvinner skal bruke bikini. Toppen skal vaere en tettsitten­de sports-bh med dype utskjaerin­ger ved armene. Trusene må ikke vaere mer enn ti centimeter på sidene».

Jeg registrere­r at i årets EM i Bulgaria så gjelder fortsatt minimal bekledning for kvinner. Dette har gjort at det nå reageres fra alle felt. Politikere, ledere i aviser, deltagere og tilskuere.

Jeg mener at kvinner selv skal kunne velge hvilken type bekledning de vil spille med. Man kan ha drakter slik som menn hvis man vil, eller i slik som nå. Det som er viktig, er at beslutning­en skal tas av utøverne, ikke av forbundene.

Vi som samfunn må bevege oss fremover, regler for utøverbekl­edning for kvinner er ikke bra og fra en annen tid. Skal vi ha full likestilli­ng også i idretten, så er det en forutsetni­ng at det i sandhåndba­ll åpner opp for at kvinner kan velge selv.

Jeg vil anbefale Abid Raja å ikke bare prate om dette, men faktisk ta kontakt med sine kollegaer i andre europeiske land og få på plass en felles front mot diskrimine­ring og sikre at kvinner selv er de som tar avgjørelse­r for sin bekledning i mesterskap.

Her kan Norge ta lederskap, men det krever at regjeringe­n og kulturdepa­rtementet med statsråd Abid Raja tar ansvar og får til et samarbeid med kulturmini­stre i andre land.

 ?? FOTO: NTB ??
FOTO: NTB

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway