Fædrelandsvennen

Leif Oskar Hopland – til minne

- METTE GUNDERSEN, gruppelede­r Kristiansa­nd Arbeiderpa­rti ÅSE PAULSEN, venn og partikolle­ga

1934-2021

En bauta er gått ut av tiden. Vi som jobbet med Leif Oskar har mistet en god venn og kollega. Vi sitter igjen med mange gode minner.

Leif ble valgt inn i bystyret etter at han ble pensjonist. Hans erfaring fra skole og samfunnsli­v var viktig for bystyregru­ppa. Han var engasjert hele livet. I over 30 år har han hatt politiske verv for Arbeiderpa­rtiet. I Sør-varanger, så Sandefjord, før vi var så heldige å få han til Kristiansa­nd. Hans tilnaermin­g til politiske spørsmål laerte oss mye. Hvem vil dette vedtaket få konsekvens­er for? Er dette til fordel eller ulempe for de som har det vanskeligs­t? Han fikk oss til å reflektere.

Leif rakk nesten tre perioder i folkevalgt­e organ i Kristiansa­nd.

Helse og Sosialstyr­et, Byutviklin­gsstyret og i Kontrollut­valget. Kolleger fra andre partier, og i administra­sjonen, hadde stor respekt for han. Han hadde tillit i alle politiske leire. Leif Oskar Hopland kan i sannhet kalles en politisk brobygger.

Han var så god å snakke med. Han tok seg god tid til å lytte, og til å svare grundig. Sånn blir det gode samtaler av. Disse vil vi savne.

Selv om partiet var viktig for

Leif, var vi aldri i tvil om hva som var viktigst. Hans kjaere Inger Lise og familien. Det kom veldig tydelig frem når helsa begynte å skrante. Da var det de naermeste han ville vaere sammen med. Likevel har vi holdt kontakt med han til det siste. Han fulgte med og ga innspill hele veien.

Inger Lise døde 29. juni. Leif Oskar gikk bort snaue 14 dager senere. Deres kjaerlighe­t til hverandre var så åpenbar for oss andre. Det var godt å se dem gå hånd i hånd til politiske møter. Se dem støtte hverandre. Vi i Kristiansa­nd Arbeiderpa­rti lukker Leif inn i våre hjerter. Takknemlig lyser vi fred over hans gode minne.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway