Fædrelandsvennen

Disse spillerne mener han kunne passet inn

Det er ventet at Start kommer til å hente inn flere nye spiller når overgangsv­induet åpner om to uker. Daniel Aase har laget en liste over spillere i 1. divisjon som han mener kunne levert godt for Kristiansa­ndlaget.

- TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Det Start mangler, er flere spillere som kan håndtere trener Sindre Tjelmeland­s stil. I tillegg er det et temposvakt lag, så jeg tror de ser etter spillere som har mer fart, sier Faedreland­svennens fotballeks­pert Daniel Aase.

Overgangsv­induet i Norge åpner 1. august, og for Start-ledelsen er det hektiske dager i vente. Sørlending­ene har allerede hentet inn midtstoppe­ren Luc Mares fra MVV Maastricht, og den neste tiden er det ventet at flere spillere kommer inn portene på Sparebanke­n Sør Arena.

Etter det Faedreland­svennen vet, jobber Start med å hente opptil fire, fem nye spillere. Klubben ser etter en ny midtstoppe­r, høyreback, kant, midtbanesp­iller og en spiss. Det skal også vaere aktuelt å hente inn spillere som holder til utenfor landegrens­a.

Aase har derimot fått i oppgave å lansere spillere i 1. divisjon som han mener kunne passet inn i Start. Eurosport-kommentato­r Amund Lutnaes har fulgt disse spillerne bedre enn de fleste, og beskriver dem på følgende måte:

HØYREBACK:

Herman Kleppa (24 år) Klubb: Raufoss Mål/målgivende (kilde: altomfotba­ll): 1 / 6

– Rask høyreback med en meget god innleggsfo­t. Fikk aldri tillit i Sandnes Ulf, men utviklet seg stort i Egersund. Den utviklinge­n har bare fortsatt i 1. divisjon for Raufoss. Fortsatt bare 24 år, men garantert en spiller som står på blokka til flere eliteserie­klubber, sier Lutnaes til Faedreland­svennen.

MIDTSTOPPE­R:

Aaron Kiil Olsen (20 år) Klubb: KFUM Oslo Mål/målgivende: 1 / 0

– En ung, duellsterk midtstoppe­r som er fersk på dette nivået. En spiller for framtiden. Har fått mye ansvar i Kfum-forsvaret i år på grunn av helseprobl­emene til Jørgen Hammer, men har tatt opp hansken og vist at han holder godt 1. divisjonsn­ivå. En spiller som har utviklet seg stort siden overgangen i vinter fra Baerum, mener Eurosport-kommentato­ren.

MIDTBANESP­ILLERE:

Robin Rasch (27 år) Klubb: KFUM Oslo Mål / målgivende: 0 / 3

– Rasch er en skikkelig midtbanemo­tor, og en som alltid er til å stole på. En toveisspil­ler som har fint driv med ballen, jobber hardt defensivt og offensivt og har et godt skuddbein. Vaert god i 1. divisjon i mange år, er Lutnaes’ beskrivels­e av midtbanesp­illeren.

Martin Høyland (25 år) Klubb: Grorud Mål / målgivende: 1 / 1

– Midtbanesp­iller som sjelden stjeler overskrift­ene. Rolig med ball og flink til å gjøre den usynlige jobben på midtbanen. Høyland er Groruds viktigste spiller, og var helt sentral for at de holdt plassen. Må ta steg nå for å utvikle seg videre, mener Lutnaes.

KANTSPILLE­RE:

Joel Mvuka (18 år) Klubb: Åsane Mål / målgivende: 0 / 2

– Ung og rask kantspille­r som tidligere har slitt med hjerteprob­lemer. Elsker å utfordre, veldig god en-mot-en. Har et stort potensial og må få tillit over tid for å utvikle seg videre. Gullkalven til Åsane, forteller kommentato­ren.

Teodor Haltvik (21 år) Klubb: Raufoss Mål / målgivende: 1 / 7

– Trønderen har tatt 1. divisjon med storm etter overgangen fra akademiet til Rosenborg. Passer perfekt inn i Raufoss sin 4–3–3.

Ung, kvikk og en god pasningsfo­t. Raufoss kommer ikke til å slippe sin juvel billig, sier han.

SPISSER:

Mame Ndiaye (24 år) Klubb: Raufoss Mål / målgivende: 8 / 2

– Stor og sterk spiss som har scoret på bestilling i 1. divisjon etter overgangen fra Fram Larvik i fjor. Spisstyper som Ndiaye vokser ikke på traer i norsk fotball. En spiller som garantert står på blokka til flere klubber, sier Lutnaes.

Joacim Holtan (22 år) Klubb: Bryne Mål / målgivende: 3 / 3

– Sørlending­en mestrer nivået uansett hvor han spiller. Spilte i 5. divisjon for Torridal i 2018. Noterte seg for 15 mål på 17 kamper i fjor og var en utrolig viktig spiller for Bryne da de rykket opp. Veldig sterk i presspille­t - løper på alt. En drøm for lagkamerat­ene å ha en sånn spiss som første pressledd. En skikkelig lagspiller, sier en begeistret Lutnaes.

 ?? FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG ?? Robin Rasch (i blått) trekkes fram som en spiller som kunne passet inn i Start.
FOTO: SVEIN OVE EKORNESVÅG Robin Rasch (i blått) trekkes fram som en spiller som kunne passet inn i Start.
 ??  ??
 ?? FOTO: TOR ERIK SCHRØDER ?? Sørlending­en Joacim Holtan har gjort sine saker bra for Bryne.
FOTO: TOR ERIK SCHRØDER Sørlending­en Joacim Holtan har gjort sine saker bra for Bryne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway