Fædrelandsvennen

Sørlending­er får Em-ros

Trioen Martine Kårigstad Andersen, Camilla Hennigolse­n og Fanny Skindlo markerte seg sterkt for Norges juniorland­slag i håndball-em.

- TEKST: RUNE STENSLAND rune.stensland@fvn.no

– De tre sørlending­ene våre har klart seg veldig bra i dette mesterskap­et, sier juniorland­slagets trener Tore Johannesse­n.

Norge fikk en svak start på EM i Slovenia og tapte sine tre første kamper, henholdsvi­s 25-28 for Tsjekkia, 22-36 for Romania og 26-36 for Ungarn (som vant EM). Deretter vant Norge sine fire neste kamper, henholdsvi­s 47-27 over Østerrike, 31-23 over Montenegro, 33-32 over Sveits og 33-27 over Tsjekkia. Det ga niendeplas­s i mesterskap­et og holdt til å kvalifiser­e seg til VM i 2022.

TOPPSCORER

Venstrebac­ken Martine Kårigstad Andersen fra Kristiansa­nd var Norges toppscorer i fire av kampene (delt toppscorer i én av dem) og ble også kåret til lagets beste spiller i to av kampene. Totalt scoret hun 36 mål på sju kamper, som var mest på Norge. Vingspille­r Camilla Hennigolse­n fra Kristiansa­nd scoret 18 mål, mens bakspiller og playmaker Fanny Skindlo fra Arendal scoret 16 mål og ble kåret til Norges beste i én av kampene.

– Martine har utviklet seg mye fysisk i løpet av de siste 18 månedene. Hun har alltid vaert talentfull og har alltid scoret mye, men nå har hun fått mye mer trøkk og kraft i spillet sitt. I EM for to år siden sto hun bare i forsvar, og der har hun alltid hatt gode kvaliteter, påpeker landslagss­jef Johannesse­n.

Om Andersens tidligere lagvenninn­e i Randesund, Camilla Henning-olsen (19), sier Johannesse­n:

– Camilla har stort tempo og er blitt en av våre beste forsvarssp­illere. Hun har også utviklet skuddtekni­kken sin på en fin måte.

Også Fanny Skindlo (19) får gode skussmål:

– Hun er den som stabiliser­er laget vårt. Hun er spillerint­elligent og en ordentlig god forsvarssp­iller. I kampen mot Sveits, der hun ble kåret til Norges beste, viste hun at hun også kan gå tøft mot mål (Skindlo ble delt norsk toppscorer i den kampen med fem mål, journ.anm.).

MØTES I ELITESERIE­N

Alle de tre sørlending­ene møtes i eliteserie­n kommende sesong. Andersen skal spille for Follo, Hennig-olsen for Oppsal og Skindlo for Tertnes. Landslagst­rener Johannesse­n mener trioen er klar for å ta dette steget og håper de får godt med spilletid på øverste nasjonale nivå.

Martine Kårigstad Andersen sitter igjen med blandede følelser etter junior-em. Hun forteller at laget var veldig skuffet etter den svake starten, men gleder seg over en fin avslutning og at det blir Vm-spill til neste år. For egen del er hun jevnt over veldig godt fornøyd.

– Det var gøy å få mer spilletid enn i forrige EM, og det var moro at det ble en del scoringer, sier hun.

Hun har vekslet på rollen som venstrebac­k med Sofie Celius og tror det har vaert klokt med tanke på belastning­en.

– Selvsagt ville jeg ha spilt enda mer, men det var nok fornuftig å rullere så mye som vi har gjort. Etter forrige EM kom halvparten av spillerne skadet tilbake til Norge. Siden den gang har korona satt en stopper for mye. Men samspillet vårt kom seg utover i mesterskap nå i Slovenia. Jeg tror vi skal vaere gode nok til å kunne klare Vm-gull i 2022 med full klaff, sier Andersen.

FJERDEPLAS­S I BEACH-EM

Også EM i beachhåndb­all i Bulgaria ble avsluttet i helga som var. Her var Grane Arendalspi­ller Susanne Denise Pettersen (24) med på det norske laget som endte på fjerdeplas­s, etter tap for Spania i bronsefina­len.

– Vi klarte målet vårt om å kvalifiser­e oss til neste års VM og er veldig godt fornøyd med det. Vi er stolte over å klare å komme så langt som vi gjorde etter så lang ufrivillig koronapaus­e, sier Pettersen.

Hun har spilt mest i forsvar i mesterskap­et, men scoret noen mål i starten og beskriver EM som «veldig moro». Fra kommende sesong skifter hun klubblag, med Pors som en av kandidaten­e.

 ?? FOTO: VIDAR RUUD ?? Tore Johannesse­n er trener for det norske juniorland­slaget.
FOTO: VIDAR RUUD Tore Johannesse­n er trener for det norske juniorland­slaget.
 ?? FOTO: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN ?? Camilla Hennig-olsen
FOTO: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN Camilla Hennig-olsen
 ?? FOTO: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN ?? Martine Kårigstad Andersen
FOTO: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN Martine Kårigstad Andersen
 ?? FOTO: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN ?? Fanny Skindlo
FOTO: SVEIN ANDRÉ SVENDSEN Fanny Skindlo

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway