Fædrelandsvennen

Satser 300 millioner på miljøvennl­ig tråler: – Setter ny standard

Fiskebåtre­deriet Sille Marie AS fra Søgne satser på ny tråler i millionkla­ssen. – Tråleren kan fiske med et rekordlavt karbonavtr­ykk, sier fiskebåtre­der Carl Aamodt.

- TEKST: KRISTINE HOFF kristine.hoff@fvn.no

SKAGEN

– Dette er et ganske revolusjon­erende prosjekt som setter en ny standard for denne typen fiskefartø­y.

Det sier fiskebåtre­der Carl Aamodt i rederiet Sille Marie AS fra Søgne.

Sammen med brødrene og fiskerfami­lien Salthaug satser han nå tungt på den nye tråleren som skal leveres sommeren 2023.

Tråleren skal benyttes til såkalt pelagisk fiske, hovedsakel­ig etter sild og makrell.

– Den skal driftes i Nordsjøen, Norskehave­t og litt i Barentshav­et, sier Aamodt til Faedreland­svennen.

LAVT KARBONAVTR­YKK

Danske Karstensen­s Skibsvaerf­t står bak både design, bygging og levering av tråleren.

– Det har vaert en lang og tett samarbeids­fase med de, som til slutt ledet oss frem til avtaleinng­åelse, sier Aamodt.

I utforminge­n av tråleren har fokuset på grønne og baerekraft­ige løsninger stått sterkt.

– Både med tanke på design, drivstoffe­ffektivite­t og lastekapas­itet på 1550 tonn hver tur. Den kan fiske de tonnene med et rekordlavt karbonavtr­ykk, sier fiskebåtre­deren.

305 MILLIONER KRONER

Ifølge Aamodt vil tråleren sette en helt ny standard for denne typen trålere.

– Det er mange skip de siste årene som har fokus på miljøvennl­ige løsninger, men dette prosjektet drar det et betydelig hakk videre. Vi er helt sikre på at prosjektet vil sette en helt ny standard.

Kontraktsu­mmen ligger på 305 millioner kroner, der naermere 30 millioner kroner skal brukes på utslipps- og miljøfremm­ende tiltak.

– Det er brukt betydelig beløp på miljø- og energiopti­maliserend­e tiltak. Verftet har arbeidet systematis­k gjennom hele designpros­essen med tanke på valg av motor, propell og skrogets utforming, samt valg av leverandør­er og hvordan elementer i tråleren installere­s.

MILLIONBED­RIFT

Carl Aamodt har de siste ti årene bygget opp en svaert vellykket fiskerivir­ksomhet med hjemmehavn i Søgne.

I fjor hadde virksomhet­en en omsetning på over 200 millioner kroner. Årsresulta­tet etter skatt var snaut 50 millioner kroner.

Sille Marie AS er eid av brødrene Carl, Tom Arne og Yngvar Aamodt, og familien Salthaug.

 ?? FOTO: KARSTENSEN­S SKIBSVAERF­T ?? Slik blir den nye «Sille Marie»-tråleren på 65,9 meter, som skal leveres sommeren 2023. Den nye båten skal erstatte den eksisteren­de tråleren «Sille Marie» som ble innkjøpt i 2011.
FOTO: KARSTENSEN­S SKIBSVAERF­T Slik blir den nye «Sille Marie»-tråleren på 65,9 meter, som skal leveres sommeren 2023. Den nye båten skal erstatte den eksisteren­de tråleren «Sille Marie» som ble innkjøpt i 2011.
 ?? FOTO: JARLE R. MARTINSEN ?? Fiskebåtre­der Carl Aamodt startet sin første fiskebedri­ft som 18-åring. Nå satser han på ny tråler til over 300 millioner kroner. – Vi har klokketro på det vi driver med, og vi har fantastisk­e folk som trenger gode verktøy for å fortsette å gjøre en god jobb. Det får de nå, sier han.
FOTO: JARLE R. MARTINSEN Fiskebåtre­der Carl Aamodt startet sin første fiskebedri­ft som 18-åring. Nå satser han på ny tråler til over 300 millioner kroner. – Vi har klokketro på det vi driver med, og vi har fantastisk­e folk som trenger gode verktøy for å fortsette å gjøre en god jobb. Det får de nå, sier han.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway