Fædrelandsvennen

Jentegjeng svindlet for spa-opphold

Jentegjeng­en fra Brumunddal betalte 11.400 kroner for å bo på «Vennesla Relax». Da de kom fram, fantes ikke spa-leilighete­n.

- TEKST: TORGEIR EIKELAND torgeir.eikeland@fvn.no

VENNESLA

I juni ble også en guttegjeng fra Lillestrøm svindlet gjennom Booking.com.

– Da vi kom fram til Vennesla fikk vi ikke kontakt med noen på det oppgitte nummeret, så der ble vi stående. Vi skulle avslutte en ukes ferie på Sørlandet på Vennesla Relax, men det ble litt annerledes enn vi hadde tenkt, forteller Ann-elin Saur fra Brumunddal til Faedreland­svennen.

Det var VG som først skrev om svindelen i Vennesla hvor sju unge kvinner på sørlandsfe­rie ble lurt gjennom nettstedet Booking. com. 11.400 kroner hadde de betalt for å bo 16.-18. juli i spa-leilighet i et leilighets­kompleks med det fiktive navnet Vennesla Relax.

FIKK IKKE KONTAKT

I annonsen på Booking.com var det lagt ut bilder av en fasjonabel leilighet, og det ble lokket med at Vennesla Relax hadde både treningsse­nter, bar og hage. Spa og velvaerefa­siliteter skulle også finnes.

Men da Ann-elin Saur og venninnene fredag kveld fant fram til adressen i Auravegen forsvant velvaeret fort.

De fikk nemlig ikke kontakt med noen gjennom telefonnum­meret de hadde fått oppgitt.

– Vi fikk heller ikke kontakt med Booking.com før etter flere timer, og da måtte vi ringe til Storbritan­nia. De lovte å ringe tilbake, men det gjorde de ikke, sier Saur.

Først etter at VG mandag tok kontakt med Booking.com fikk kvinnene svar.

– De lover å betale tilbake pengene vi hadde betalt, og også det vi må ha fått av tilleggsut­gifter, sier

Saur. Hun og venninnene tilbragte fredag kveld flere timer med å ringe og styre for å finne alternativ overnattin­g i området.

– Det var ikke lett siden nesten alt er leid ut, men vi fant til slutt to rom på Scandic i Kristiansa­nd. Det kostet 16.000 kroner, sier Saur.

SVINDELEN

Ena Cathrine Quist i Sameiet Husmorgård­en. Fredag kveld støtte hun på de frustrerte spagjesten­e utenfor leilighete­n sin.

– Jeg måtte fortelle dem at det ikke blir drevet utleievirk­somhet i boligkompl­ekset. Jeg forstår godt at man kan bli lurt av dette hvis man ikke kjenner Vennesla, sier Quist til Faedreland­svennen.

Det er ikke første gang hun møter svindlede feriegjest­er inne i Husmorgård­en.

26. juni opplevde Quist en helt identisk episode da sju unge menn dukket opp. De trodde de

er styremedle­m hadde leid fem dager på Vennesla Relax.

– Bildene de viste meg var fra salgsprosp­ektet da leilighete­ne her skulle selges. Jeg synes det er veldig merkelig at ikke Booking. com har fjernet denne annonsen før, når de må ha fått vite at det foregår svindel gjennom den, sier Quist.

Hermann Stømmer fra Lillestrøm var en av de sju unge mennene Quist møtte i slutten av juni. Til Faedreland­svennen sier han:

– Vi hadde betalt 25.650 kroner for fem dagers opphold. Det var veldig stressende da vi kom dit og oppdaget at vi ikke fikk kontakt med dem som skulle ha leid ut dette. Vi klarte til slutt å finne alternativ overnattin­g på et motell i Kristiansa­nd, sier Stømmer.

Han bekrefter også at Booking. com har refundert beløpet de ble svindlet for.

– Pengene var på konto etter bare to dager, sier Stømmer.

FJERNET ANNONSEN

VG har mandag fått følgende svar fra Booking.com:

«En talsperson som ikke ønsker å bli nevnt ved navn, skriver per epost at de stadig jobber med å optimalise­re sikkerhets­systemene for å beskytte kunder og partnere.

– I de sjeldne tilfellene der det kan vaere grunnlag for tvil eller bekymring knyttet til et spesifikt utleieobje­kt, undersøker vi og handler umiddelbar­t. Vi fjerner dem fra vår side om nødvendig, slik vi har gjort i dette tilfellet, skriver talsperson­en.»

Tirsdag kveld var annonsen for Vennesla Relax borte fra Booking. coms sider. Samtidig kan man ved et enkelt nettsøk finne tilsvarend­e annonser for Vennesla Relax på nettsteder som Sniffhotel­s.com og Trivago.no.

BLIR ANMELDT

Agder politidist­rikt bekreftet mandag overfor VG at de vet det kommer én anmeldelse angående dette utleiested­et.

Vidar Aamodt fra Søgne er blant eierne i Husmorgård­en Bolig AS. Han har ingen mistanke om hvem det kan vaere som svindler folk til å betale for et utleietilb­ud som ikke finnes der.

– Jeg kjenner bare til den første episoden med den gruppa som kom dit i juni. Mer vet jeg ikke om dette, sier han til Faedreland­svennen.

 ?? FOTO: PRIVAT ?? F.v.: Ida Engen, Gine Gundersen, Emilie Lien, Emma Kristin Gihlemoen, Lise Sørum og Ann-elin Saur fant aldri fram til Vennesla Relax.
FOTO: PRIVAT F.v.: Ida Engen, Gine Gundersen, Emilie Lien, Emma Kristin Gihlemoen, Lise Sørum og Ann-elin Saur fant aldri fram til Vennesla Relax.
 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway