Fædrelandsvennen

Blir sjef når sjefen flytter til USA

Kolbjørn Ertzeid (42) rykker opp som daglig leder i Brandsdal Group når Einar Øgrey Brandsdal tar med seg familien til USA.

- TEKST: VEGARD DAMSGAARD vegard.damsgaard@fvn.no

KRISTIANSA­ND

– I praksis blir det ikke så stor forandring. Vi er veldig selvgående i det daglige, sier Kolbjørn Ertzeid til Faedreland­svennen.

For et par dager siden ble det kjent at Einar Øgrey Brandsdal tar et års avbrekk fra forretning­ene i Norge. 45-åringen flytter til Florida med kone og tre barn det neste året.

Eieren har titulert seg som daglig leder, men i realiteten er det finansdire­ktør Ertzeid som har hatt det administra­tive ansvaret for konsernet. Nå blir han det også på papiret.

– MANGE BRA FOLK

Den nye toppledere­n, opprinneli­g fra Lyngdal og med master i økonomi fra Norges Handelshøy­skole i Bergen, er ikke spesielt bekymret.

– Ledergrupp­a har vaert der i flere år, og har lang erfaring. Det er mange bra folk som har god kontroll på tingene, sier tobarnsfar­en, som ble ansatt av netthandel­gründeren i 2009. Da kom han fra Elkem.

Brandsdal Group står bak nettbutikk­ene Bli Vakker, Netthandel­en og Cocopanda, og selger for det meste kosmetikk og hårprodukt­er. I fjor omsatte de for 1,3 milliarder kroner og passerte 100 millioner i resultat.

Det er 200 årsverk, hvorav 150 på Mjåvann. Kolbjørn Ertzeid peker på en viktig årsak til suksessen:

– Arbeidsmil­jøet er ekstremt bra, og preget av at folk får veldig mye ansvar og myndighet. Det er et ønske om at beslutning­er skal tas på så lavt nivå som mulig. Det gjør oss mer beslutning­sdyktige og mindre topptunge.

SJEF FOR GODT?

Ifølge 42-åringen ligger det an til en pen vekst også i 2021. I mai åpnet de i land nummer åtte, Nederland.

– Vi har sagt vi skal farge Europa rosa, men det neste året kommer vi til å fokusere på eksisteren­de butikker slik at det ikke blir nye etablering­er det neste året. Avdelingen­e utenfor Norden er fortsatt i en oppstartsf­ase, og går i minus. Vi må ha baerekraft­ig og god vekst som kaster av seg på bunnlinja, understrek­er Kolbjørn Ertzeid.

– Har du nå overtatt lederjobbe­n for godt?

– Det må du spørre Einar om. I praksis gjør jeg det jeg har gjort tidligere, og følger opp ledergrupp­a. Om han ønsker tittelen tilbake skal han gjerne få den, det er helt opp til ham.

 ?? ARKIVOTO: REIDAR KOLLSTAD ?? Gründer og eier Einar Øgrey Brandsdal (t.v.) sammen med Kolbjørn Ertzeid i 2015.
ARKIVOTO: REIDAR KOLLSTAD Gründer og eier Einar Øgrey Brandsdal (t.v.) sammen med Kolbjørn Ertzeid i 2015.
 ?? FOTO: JOAKIM LØSCHBRAND­T ?? Kolbjørn Ertzeid sammen med markedsdir­ektør Lene Johansen, to av åtte i ledergrupp­a i Brandsdal Group.
FOTO: JOAKIM LØSCHBRAND­T Kolbjørn Ertzeid sammen med markedsdir­ektør Lene Johansen, to av åtte i ledergrupp­a i Brandsdal Group.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway