Fædrelandsvennen

Varebilen når økonomisje­fen får bestemme?

Den er neppe bilen folk flest kjøper. Ikke er den elektrisk, ikke automatgir og bare plass til to pluss last. Men kanskje er det fortsatt firmaer som tenker økonomi når varebil trengs?

-

Antagelig er det med tanke på disse, de som ønsker å minimalise­re bilkostnad­ene i firmaet, at Renault lanserer en varebil som med minste motor og uten moms sniker seg under 200.000 kroner i innkjøpspr­is.

Express heter nykommeren, og gir faktisk ikke inntrykk av å vaere en billigbil. Vi kjørte den med dieselmoto­ren på 95 hk, og opplevde en rimelig kjapp bil, stillegåen­de, og som oppførte seg langt penere på veien enn varebiler gjorde for få år siden. Nå har det skjedd mye på den fronten, både på komfort og sikkerhet, og Renault leverer greit på disse områdene. Uten automatgir må du nøye deg med en seks trinns manuell girkasse. Men den er til gjengjeld både smidig og samarbeide­nde. At Renault kan lage kvalitetsm­otorer, vet vi fra før. Gjennom årene har Mercedes plassert Renault-motorer i flere av sine biler, om de ikke akkurat har snakket så høyt om det. Et kvalitetss­tempel regner vi med at det er.

Express leveres enten med 75 eller 95 hk, og vil tro arbeidshve­rdagen blir best i størsteman­n. Og med rundt halvlitere­n på mila blir drivsstoff­kostnadene behagelige, selv uten stikkontak­t.

Med cruisekont­roll, blindsonev­arsler, digitalt bakspeil, og ryggekamer­a med parkerings­sensorer foran og bak, burde bilen vaere rimelig sikker og enkel å kjøre i arbeidshve­rdagen. Cruisekont­rollen er ikke adaptiv, men kanskje er det ikke det man savner mest i en bil der bykjøring sikkert utgjør mange av de kjørte kilometren­e.

BERØRINGSS­SKJERM

Inkludert i prisen på 95-hesters modellen er såkalt easy link med en 8 tommers berøringss­kjerm som kan speile mobilen din via Android Auto og Apple Carplay. Dermed har du enkelt og greit også navigasjon, om en kunde skulle vaere litt vrien å finne fram til.

Men i en varebil er kanskje lasteplass og enkel inn- og utlasting noe av det viktigste. 3,3 kubikkmete­r lasterom og hele 1,91 meter lengde i rommet, gjør at Express sluker rimelig mye og lang last. Den over 70 cm brede skyvedøra på siden gjør innlasting­en grei derfra.

Bak har nye Renault Express såkalt asymmetris­ke bakdører som åpner 180 grader kombinert med allerede nevnte sideskyved­ør på 71,6 centimeter bredde.

GREIT AVKJØLT

Ingen luksus i førerhuset, men god sittekomfo­rt, fin oversikt gjennom en stor frontrute og et bra ryggekamer­a som er viktig når bilen er lastet høyt og utsikten gjennom innvendig speil bakover minimal.

De mange oppbevarin­gsrommene, som visstnok sluker naermere 50 liter, er sikkert greie å ha gjennom en lang arbeidsdag.

At det er manuelt klimaanleg­g i en bil med så hyggelig innkjøpspr­is, er neppe noen stor overraskel­se. I «verdens heteste» sørlandsso­mmer, rundt 30 pluss i skyggen, ble vi greit avkjølt. Og vil tro at når sola og gradestokk­en har snudd skikkelig, at vi også vil holde var

 ?? ALLE FOTO: TOR MJAALAND ?? Renault Express avløser modellen Kango. En varebil med en hyggelig pris og bra kjørekomfo­rt.
ALLE FOTO: TOR MJAALAND Renault Express avløser modellen Kango. En varebil med en hyggelig pris og bra kjørekomfo­rt.
 ??  ?? Interiøret er enkelt, men svaert oversiktlg. Via en stor berøringss­kjerm får du, underholdn­ing, ryggekamer­a, telefon og navigasjon.
Interiøret er enkelt, men svaert oversiktlg. Via en stor berøringss­kjerm får du, underholdn­ing, ryggekamer­a, telefon og navigasjon.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway