Fædrelandsvennen

– Tripper rundt og klarer ikke å vente

Susanne Wergeland er et navn det norske tv-publikumme­t vil bli bedre kjent med de neste ukene. Kollegaene mener Ol-programled­eren lider av overtennin­g.

-

– Jeg har gledet meg så lenge nå. Jeg tripper rundt og klarer ikke vente til det begynner. Kollegaene mine sier jeg lider av overtennin­g, sier Wergeland til NTB og ler.

Hun skal sammen med tidligere verdensmes­ter i alpint og 71 grader nord-programled­er Tom Stiansen lede Discoveryp­rogrammet «OL i dag» fra klokka 16 til 19 hver dag mens lekene i Tokyo pågår.

– Jeg hadde det samme under OL i Pyeongchan­g, så jeg vet litt hva det går i. Jeg er veldig spent på å jobbe med Tom, jeg håper vi har god kjemi. Han har jo ledet 71 grader nord i 20 år og har mye mer Tv-erfaring enn meg, men han er helt ny i dette formatet. Det blir veldig spennende.

Tokyo ligger sju timer foran Norge. Dermed er det ingen idretter Wergeland og Stiansen skal forholde seg til live. De skal i stedet oppsummere det som har skjedd, ha gjester på besøk og snakke om det som skal skje den neste dagen.

EFFEKTER I STUDIO

Discoverys sportsreda­ktør Morten Johannesse­n forteller at studioet som kanalen skal bruke til Ol-sendingene, er det samme som brukes for programmet Fotball Direkte, som går underveis i sendingene fra Eliteserie­n.

– Vi har mange kule effekter i studio. Når det er natt i Tokyo, blir det natt på skjermene bak programled­erne. Og vice versa – hvis det regner i Tokyo, vises det på skjermene bak. Det er et virtuelt bilde av Tokyos skyline gjennom hele sendingen, sier Johannesse­n.

– Vi vil skape et inntrykk av at studioet er i Tokyo, selv om alt foregår i Oslo. Vi har tekniske virkemidle­r til å få studioet til å se ut som om vi kunne vaert hvor som helst i verden. Og hvis vi har en utøver i et grønt rom i Tokyo, kan vi «teleporter­e» vedkommend­e inn i studio og snakke med programled­eren, sier sportsdire­ktøren.

Teleporter­ingen vil trolig ikke skje i starten av lekene. I øyeblikket setter japanske koronatilt­ak en stopper for det digitale grepet. Smittevern­hensyn gjør det umulig å intervjue utøvere i Discoverys lokaler i Tokyo.

FÅR MED SEG ALT

Absolutt alt av alle grener kan ses på Discovery+, både live og i opptak. Av de totalt 333 ulike øvelsene kommer 60-70 prosent til å bli kommentert på norsk.

– Alt av norske utøvere og som er av norsk interesse, vil kommentere­s på norsk. Også prøver vi å ha alle finaler med norske kommentato­rer. I tillegg har vi selvfølgel­ig studio og oppkjøring til alt som er viktig for Norge, som friidrett, håndball og roing, med andre ting, sier Johannesse­n.

Han forteller videre at det ikke er tilfeldig at brorparten av håndballka­mpene går i «gode» sendetider, som vil si på morgenen eller formiddage­n i Norge.

– Håndball er klassisk europeisk, og Discovery har kjøpt rettighete­ne for hele Europa. Derfor har vi en ganske mektig stemme. Vi pushet dette mot IOC, for de vil at flest mulig ser dette på TV. Men friidrett, der er vi ganske sjanseløse. Der er det de amerikansk­e kringkaste­rne som har mest å si.

KREVENDE PUBLIKUM?

Wergeland har over en lengre periode jobbet med Eliteserie­n for Discovery, og hun er vant til et krevende publikum. Under OL tror hun på et mer takknemlig publikum.

– Det er et bredt lag av folket som ser OL, så jeg tror publikum vil forholde seg litt annerledes til OL kontra enn en eliteserie­runde, der man får høre det om man sier en liten ting feil.

 ?? FOTO: GEIR OLSEN / NTB ?? Susanne Wergeland er programled­er for OL på Discovery.
FOTO: GEIR OLSEN / NTB Susanne Wergeland er programled­er for OL på Discovery.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway