Fædrelandsvennen

Frp etterlyser avklaring om Co2-avgift på drivstoff

Sylvi Listhaug (Frp) ber om en garanti fra regjeringe­n om at avgiftene på bensin og diesel ikke settes opp. – Vi skal finne gode løsninger, svarer Ap.

-

– Det hersker full forvirring når det gjelder hvilken avgiftspol­itikk regjeringe­n skal føre når det gjelder bensin og diesel, sa Frps parlamenta­riske leder da Arbeiderpa­rtiet og Senterpart­iets regjerings­plattform var oppe til debatt i Stortinget onsdag.

Listhaug viste til at nåvaerende klima- og miljøminis­ter Espen Barth Eide (Ap) har sagt at pumpeprise­n skal opp.

SVAR OM NOEN UKER

– Vi skal komme tilbake til detaljene i den tilleggspr­oposisjone­n som kommer om bare noen uker, svarte parlamenta­risk leder Rigmor Aasrud (Ap), men tilføyde at «de som er avhengig av bil i sitt daglige virke, skal komme rimelig godt ut».

Samme utfordring gikk også til Senterpart­iets Marit Arnstad. Hun svarte at Co2avgifte­n på drivstoff må differensi­ere for å ta hensyn til folk og naeringer som «kan komme uheldig ut».

UTFORDRET SV

Regjeringe­n må samarbeide med SV for å få flertall for budsjettet sitt og kan dermed måtte forhandle med dem om Co2-avgiften.

Høyres finanspoli­tiske talsperson Tina Bru spurte Sv-leder Audun Lysbakken om de kan støtte et budsjett som reduserer andre bilavgifte­r for å kompensere for økt Co2-avgift. Det vil svekke insentivet til grønn omstilling, påpekte hun.

– Vi er veldig tydelig på at Co2-avgiften må trappes opp lineaert, vi er imot tiltak som svekker klimaeffek­ten, svarte Lysbakken.

Men han tilføyde at han deler regjeringe­ns mål om at det også må tas sosiale og geografisk­e hensyn.

Like før den gikk av, foreslo den borgerlige regjeringe­n å øke Co2-avgiften med 30 prosent neste år. Det vil bety at en liter bensin blir 41 øre dyrere.

 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway