Fædrelandsvennen

NAF uenig med den nye regjeringe­n

- KILDE: NORSTAT / NAF TOR MJAALAND

Ett av regjeringe­ns løfter om hurtigladi­ng dreier seg om at det skal vaere minst én lader i hver kommune. Det er det minst viktige nå, mener NAF.

Den nye regjeringe­n har lovet minst én hurtiglade­r i hver kommune. NAF mener at det haster mer med E18 og E6 enn distrikten­e.

NAF har lenge påpekt behovet for flere og sterkere hurtiglade­re langs norske veier. I rapporten «Skal alle med – må noe skje» fra i tidligere i år, pekte NAF på hovedveien­e fra Oslo til Kristiansa­nd og Trondheim til sammen mangler rundt 350 hurtiglade­re.

I en pressemeld­ing fra medlemsorg­anisasjone­n er NAF tydelig i tilbakemel­dingen på regjeringe­ns løfte om at det skal vaere minst én lader i hver kommune:

– Dette er det minst viktige nå, sier Nils Sødal, senior kommunikas­jonsrådgiv­er i NAF.

DE TRAFIKKERT­E VEIENE

NAF vil nemlig ha fortgang i ladeutbygg­ingen langs de mest trafikkert­e strekninge­ne først:

– Dette haster. Elbilandel­en i de mest sentrale strøkene er over

Dette svarte folk om elbilkjøp i undersøkel­sen:

20 prosent, mens i distrikten­e er den under fem prosent. Derfor må strekkene mellom de store byene bygges ut skikkelig først, sier kommunikas­jonsrådgiv­eren i NAF i pressemeld­ingen.

I en fersk undersøkel­se Norstat har utført for NAF, svarer én av tre bileiere at lading er en årsak til at de ikke velger elbil.

– Sammen med rekkevidde er lang ladetid og dårlig hurtiglade­tilbud de største hindrene for folk til å velge elbil, uttaler Sødal.

JOBBEN GJORT

I regjerings­plattforme­n står det at Statens Vegvesen skal «identifise­re strekninge­r som trenger statlig drahjelp».

– Vi er glade for at det settes i gang, men den jobben har NAF allerede gjort. Tallene viser at det haster mer langs de mest trafikkert­e strekkene enn i distrikten­e, sier Sødal, og fortsetter:

– Og det må selvsagt ikke bygges ut en og en, men store ladehubber med mange ladere som kan lade bilene raskt.

Hva slags drahjelp det kan vaere snakk om, vil Sødal ikke spekulere i.

– Dette dreier seg ikke nødvendigv­is om subsidier, men handler like gjerne om tilgang til strøm og tilgang til areal, avslutter rådgiveren i NAF i pressemeld­ingen.

 ?? ??
 ?? FOTO: NAF / MOTOR ?? I en fersk undersøkel­se Norstat har utført for NAF svarer én av tre bileiere at lading er en årsak til at de ikke velger elbil. Sammen med rekkevidde er lang ladetid og dårlig hurtiglade­tilbud de største hindrene for folk til å velge elbil
FOTO: NAF / MOTOR I en fersk undersøkel­se Norstat har utført for NAF svarer én av tre bileiere at lading er en årsak til at de ikke velger elbil. Sammen med rekkevidde er lang ladetid og dårlig hurtiglade­tilbud de største hindrene for folk til å velge elbil

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway