Fædrelandsvennen

Får 3000-4000 nye ladekunder

Sliter du med lading av elbilen, kan hjelpen vaere naermere enn du tror. Selskapet Mer på Kjøita i Kristiansa­nd er nest størst i Norge innen hurtigladi­ng.

-

– Plundrer du på ladestasjo­nen og får ikke ladet batteriene, kan du ringe 24-timers service hos Mer, sier økonomisje­f Nicholai Jørgensen og daglig leder Ole Henrik Hannisdal i Mer.

Det er naermere 850 hurtiglade­plassene fra Mer rundt i Norge. Det du kanskje ikke visste er at selskapet har hovedkonto­ret på Kjøita i Kristiansa­nd med totalt 60 ansatte fordelt på 40 årsverk.

– Hver måned får vi 3000–4000 nye kunder, sier de to Mer-sjefene.

De beroliger elbilfolke­t med at ladeprisen­e ikke gjør byks oppover når strømprise­n går i vaeret som den siste tida.

– Vi har et langsiktig perspektiv på prisnivået og endrer ikke over natta om vi får dramatiske økninger slik vi har sett i markedet i høst, sier Hannisdal.

De har jobbet seg opp til nå å ha en markedsand­el på ca 28 prosent i hurtiglade­nettverket. Bare Recharge er større. Mer-ledelsen forteller om et høyt faglig nivå, blant annet fordi oppbygging­en av selskapet skjedde parallelt med krisen i oljebransj­en.

TIDLIGERE GRØNN KONTAKT

– Vi sikret oss vanvittig flinke folk som ikke lenger hadde jobb i den bransjen, forteller daglig leder Ole Henrik Hannisdal og økonomisje­f Nicholai Jørgensen i selskapet Mer Norway.

Grønn Kontakt, som var selskapet mangeårige navn, ble til Mer etter at Statkraft kjøpte ut den andre store eieren, Agder Energi, ved årsskiftet 2019–2020. Eierskifte­t hadde blant annet sammenheng med internasjo­nal satsing fra Mer, og selskapet er nå etablert i Sverige, Tyskland, England og Østerrike. Og flere kan det bli.

SVETTE ELBILISTER

I sommer var det ekstra mange bilister på norske veier som følge av koronasitu­asjonen. Da ble det etter ryktene å dømme noen ladekøer enkelte steder, og sikkert noen svette elbilister.

– De aller fleste valgte å feriere i eget land. I tillegg så vi, i år som i fjor, at folk foretrakk bil på bekostning av tog, buss og fly. Konsekvens­en av dette var en dobling av antall ladinger fra en normal uke i juni til toppuken i juli, sier Hannisdal.

«LAD NÅR DU STANSER»

Stort sett gikk det bra langs veiene der trafikken er stor gjennom året. Der det ble problemer var på småsteder som Stryn og Leknes med et par ladeplasse­r, steder som turistene strømmet til, men som i 10–11 måneder av året nesten bare har lokale elbileiere som kunder.

– Vårt råd til elbilfolke­t er å lade når du stanser, ikke når du må. Vi samarbeide­r med Coop-kjeden og Burger King. Lad på slike steder når du handler eller er sulten. Og planlegg i tide slik at du unngår å stå nesten strømtom der det bare

 ?? FOTO: MER NORWAY ?? Totalt har Mer Norway ca 850 ladeplasse­r fra Mandal i sør til Finnmark i nord. Og flere skal det bli, hver måned får selskapet 3–4000 nye kunder.
FOTO: MER NORWAY Totalt har Mer Norway ca 850 ladeplasse­r fra Mandal i sør til Finnmark i nord. Og flere skal det bli, hver måned får selskapet 3–4000 nye kunder.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway