Fædrelandsvennen

Håkon Ramsøy – til minne

- BJØRN ØYVIND FJELD

1951-2021

Pastor Håkon Ramsøy døde fredfullt søndag 10. oktober, sytti år gammel, med sine naermeste rundt seg i egen stue i Søgne. Sykdommen han fikk for noe over ett år siden var alvorlig, men likevel beholdt Håkon optimismen og sitt lyse sinn. For noen måneder side møtte jeg Marta og Håkon da de hadde en lengre sykkeltur i Kristiansa­ndsområdet. Men de siste ukene tappet han raskt for krefter.

Håkon Ramsøy møtte Jesus som ungdom og kom som student til Ansgarskol­en på Vettakolle­n i Oslo. Der møtte han Martha fra Danmark.

Sammen har de tjent Guds rike alle steder Håkon har vaert menighetsp­astor: Steinkjaer, Trysil og Østby, Fredriksve­rk i Danmark, Heddal og de siste årene i Salem, Kristiansa­nd og Søgne Misjonskir­ke. Som pensjonist støttet han også arbeidet i Marnardal Misjonsmen­ighet.

Håkon var en praktisk og løsningsor­ientert pastor. Han var glad i menigheten, mennesker, hverdagen og familien. Håkons formidlet en positiv og glad tro i tale og sang. Hans vennlighet og omgjengeli­ghet gav han bare venner. Håkon var en pastor som ikke tok stor plass, men som betød mye for mange. Desto mer vil plassen hans savnes. Mest vil han savnes av sine naermeste, Marta, barna Mirjam, Helene og Monica, samt svigerbarn og barnebarn.

Venner fra mange kanter av landet fulgte Håkon til hans siste hvilested da han ble gravlagt fra Oddernes kapell 21. oktober. Han har avsluttet sin tjeneste i samsvar med apostelens ord: «Stridd den gode strid, fullført løpet, bevart troen». I troen på Jesus gledet han seg til fremtiden.

Fred over Håkon Ramsøys gode minne.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway