Fædrelandsvennen

Den vanskeligs­te kampen jeg h

Det står mye på spill når Jerv tar imot Start i dag. For familien Tønnessen i Grimstad blir den ekstra spesiell.

- TEKST: SHAYAN JALILIAN shayan.jalilian@fvn.no

– Jeg vet ikke helt hva jeg skal tenke. Det kommer til å bli den vanskeligs­te kampen jeg har vaert med på fram til nå, sier Marianne Tønnessen, mor til Start-kaptein Kristoffer, før lørdagens kamp.

Det er mer enn bare tre poeng som står på spill for henne og familien når Jerv får besøk av Start. Kristoffer har spilt over 100 kamper for Jerv, men er nå Starts kaptein. Lillebror Johannes spiller for G16-laget til Jerv og mamma Marianne er hjelpetren­er og styremedle­m i Grimstad-klubben.

– Så pleier jeg stort sett å jobbe dugnad på alle hjemmekamp­ene til Jerv. Vi er ei gruppe som møter opp tre timer før kamp for å legge til rette for spillerne. Vi ordner med servering av frukt og kaffe både før, under og etter kampen, sier hun.

VANSKELIG Å VELGE

Marianne innrømmer at det kommer til å bli spesielt å se hennes eldste sønn spille på Levermyr – som kaptein for erkerivale­ne Start.

– Hjemme prøver vi å gjøre minst mulig ut av det, men lillebrore­n skjønner ikke hvordan man skal kunne heie på begge lag, sier Marianne.

– Hvem heier han på da?

– Han heier bare på Jerv, smiler hun.

– Og mamma heier på?

– Jeg har sagt at mammahjert­et er ganske mye sterkere enn Jervhjerte­t. Hvis jeg bare skulle valgt ut fra klubb, så ville det ha blitt Jerv. Men nå er det jo sånn at Kristoffer spiller der han spiller, så da blir det annerledes. Det er vanskelig dette, så jeg kommer nok til å se kampen uten klubbtøy, gliser hun.

SPESIELT

Kristoffer Tønnessen vokste opp bare noen få hundre meter fra Levermyr. Den dag i dag bor han i garasjen på utsiden av barndomshj­emmet sitt. Venstrebac­ken debuterte for A-laget til Jerv i 2013, da Grimstad-klubben spilte i 3. divisjon.

– Jeg har ikke den lange veien fram til kampen på lørdag, sier han spøkefullt, før han forteller Faedreland­svennen at det blir en spesiell opplevelse å møte Jerv.

– Det blir veldig, veldig spesielt og rart. Det blir merkelig å skulle sette seg i den bortegarde­roben, men jeg gleder meg til å spille på

Start-kaptein Kristoffer Tønnessen ser fram til å spille på sin gamle hjemmebane.

Levermyr. Det er en bane jeg liker, og et stadion som betyr mye for meg, sier 24-åringen.

Som legger til at han har «tilbrakt flere timer der enn hjemme». Men etter at han kom til Start sommeren 2019, har han ennå ikke spilt en kamp mot Jerv på Levermyr. Sist lagene møttes i Grimstad var høsten 2019. Da vant Start hele 7-1, men Tønnessen gikk glipp av den kampen på grunn av en skade i foten.

– Jeg tror familien min kommer til å heie på meg i den kampen, samtidig som at de ønsker at Jerv til slutt skal rykke opp, sier Startkapte­inen.

HÅPER MANGE TAR TUREN

Venstrebac­ken spilte en strålende kamp på venstresid­en til Start da Grorud ble slått 3-0 i midtuken. Seieren gjør at Start bare er fire poeng bak KFUM Oslo og Sogndal, som ligger på plassene som gir kvalifiser­ingsspill til Eliteserie­n.

– Vi må fortsette å fokusere på å få gode prestasjon­er. Det er akkurat det samme som gjelder for oss nå, som det gjorde mot Grorud. Vi må kun fokusere på oss selv, og så vet vi at har en fin mulighet til å vinne kampen, sier han.

Og kommer med en oppfordrin­g til folk på Sørlandet:

– Jeg håper at så mange som mulig tar turen bort, og blir med på den folkefeste­n det kommer til å bli. Disse kampene blir alltid minneverdi­ge, og jeg tror ikke dette blir en kamp folk vil gå glipp av, sier forsvarssp­illeren.

Etter seieren mot Grorud kjemper Start om å karre til seg en av de to siste plassene som gir kvalifiser­ingsspill til Eliteserie­n, mens Jerv kjemper om direkte opprykk med seks serierunde­r igjen av sesongen.

 ?? FOTO: KJARTAN BJELLAND ?? Marianne Tønnessen, mor til Start-kaptein Kristoffer, har blanda følelser foran lørdagens kamp mellom Jerv og Start.
FOTO: KJARTAN BJELLAND Marianne Tønnessen, mor til Start-kaptein Kristoffer, har blanda følelser foran lørdagens kamp mellom Jerv og Start.
 ?? ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway