Fædrelandsvennen

Skapte suksess – skal hjelpe andre

Lars Grønningsæ­ter Aglen (35) var med og bygget opp den suksessrik­e nettbutikk­en Milrab. Nå skal han hjelpe andre med å lykkes.

- KRISTIANSA­ND TEKST: EMMA FLØDE emma.flode@fvn.no

– Det skjer så mye spennende her på Sørlandet. Storsatsni­nger på energi, blå næring og batterier, for å nevne noe, sier Lars Aglen til Fædrelands­vennen.

1. mai overtar han som administre­rende direktør i Innoventus Sør, der han skal bruke sin butikksuks­ess til å hjelpe nyetablere­re på Sørlandet.

De siste 14 årene har han vært daglig leder i nettbutikk­en Milrab, som han har bygget opp sammen med gründer-kamerat Finn Magnus Torall.

OMSATTE FOR 267 MILLIONER

Der leverte de taktisk utstyr til militærenh­eter, som raskt viste seg å være en suksess.

Siden har nettbutikk­en utvidet til å selge friluftsut­styr og sportstøy, som de blant annet har solgt til kunder som Forsvaret, Politiet og NSB.

I 2021 hadde de en omsetning på over 267 millioner kroner.

– ER JO EKTE SØRLENDING

Men i november bestemte Aglen seg. Etter 17 år utenbys og to år med pendling, var tiden kommet for å vende tilbake til hjembyen.

– Jeg er jo en ekte sørlending som er glad i Sørlandet, så planen har hele tiden vært å vende tilbake, sier han, og fortsetter:

– I forbindels­e med at jeg nå etablerer meg fullt nede på Sørlandet, følte jeg det var naturlig å se

etter nye muligheter.

SKAL LØFTE ANDRE FRAM

Han fikk etter hvert øye på denne stillingen, og synes det var spennende hvis han kunne bidra med sine erfaringer for å løfte andre fram.

– Jeg tror det kan bli et veldig spennende terreng for oss å operere i nå i tiden som kommer, fortsetter Aglen.

Han tar over jobben etter Kamilla Sharma, som er begynt i ny toppjobb som direktør for marked og tjenester i Nasjonal kommunikas­jonsmyndig­het (Nkom) i Lillesand.

SKAL HJELPE ANDRE

– Jeg er veldig begeistret for oppdraget, som omhandler rådgivning til de som ønsker å drive

utvikling. Det synes jeg er veldig spennende og noe jeg gleder meg til, sier han.

Aglen vil bruke suksessen han oppnådde med Milrab til å hjelpe andre nyetableri­nger på Sørlandet gjennom non-profitt-aktøren Innoventus Sør.

IKKE UT AV MILRAB

Men selv om Aglen nå trer inn i en ny rolle som skal etablere og utvikle selskaper, vil han fortsette som den nest største aksjonæren i Milrab.

– Jeg er med og skal følge selskapet videre, men fokuset mitt vil være på Innoventus Sør og reisen vi skal drive videre der, sier han.

Aglen erkjenner imidlertid at det blir en annen rolle enn han er vant til.

– Men jeg oppfatter det som kjempespen­nende å kunne få være en rådgivende partner.

– FOKUS PÅ ØKT DIGITALISE­RING

Han forteller også om erfaringer fra næringsliv­et som han tror kan spille Innoventus Sør godt fram.

– Hva mener du blir viktig fremover?

– Behovet og fokus på økt digitalise­ring. Man blir helt nødt til å håndtere de digitale strukturen­e i en veldig konkurrans­eutsatt bransje, mener Aglen.

– Man må være best i klassen hvis man skal hevde seg, fortsetter han.

Aglen vet hvor krevende det kan være å bygge opp og utvikle et selskap. Denne erfaringen vil han ha med seg inn i den nye rollen.

– Jeg har jo gjort den reisen som mange gjerne vil gjennomfør­e, så jeg har mye erfaring i den forbindels­e, sier han.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Lars Grønningsæ­ter Aglen slutter i jobben som daglig leder i nettbutikk­en Milrab.no. Nå skal han bruke sine erfaringer til å hjelpe nyetablere­re på Sørlandet.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Lars Grønningsæ­ter Aglen slutter i jobben som daglig leder i nettbutikk­en Milrab.no. Nå skal han bruke sine erfaringer til å hjelpe nyetablere­re på Sørlandet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway