Fædrelandsvennen

Nå vurderes to ulike løsninger

Kommunen vurderer to ulike løsninger på strandsti-striden langs Venneslafj­orden.

- VENNESLA TEKST: KJETIL NYGAARD kjetil.nygaard@fvn.no

– Dette er en utrolig positiv sak som kommunen satset betydelige beløp på. Vi har klart å få til en strandsti og åpnet et område som ingen hadde tilgang til før. At Statsforva­lteren ikke ser det store bildet, gjør det kronglete, sier Alexander Etsy Jensen, kommunalsj­ef for samfunn og miljø i Vennesla kommune til Fædrelands­vennen.

I forrige uke skrev Fædrelands­vennen at flere tiltak langs strandstie­n i Vennesla er ulovlige. Det har Statsforva­lteren slått fast i en fersk rapport, som ble laget etter en klage fra Naturvernf­orbundet.

Saken har blitt ei hodepine, for flere av tiltakene som nå er stemplet ulovlig, var en del av avtalene som Vennesla kommune lovet grunneiern­e da de kjøpte arealet langs Venneslafj­orden for å lage strandstie­n.

TO MULIGE LØSNINGER

Etter et møte om saken tirsdag, vurderer kommunen to ulike veier videre:

● 1. Utarbeide en plan hvor de

ulovlige tiltakene er innarbeide­t, og dermed ikke trenger enkeltdisp­ensasjoner.

– Det er derimot ikke noen garanti for at tiltakene blir godkjent av den grunn. Statsforva­lteren har innsigelse­smulighet på kommunale planer, sier Etsy Jensen.

● 2. Fjerne tiltakene som ikke er godkjente.

– I så fall må vi undersøke nøye hva vi egentlig har forpliktet oss til i avtalen med grunneiern­e, og gå i dialog med dem om en minnelig løsning, sier kommunalsj­efen.

VIL TA TID

Kommunen vil uansett jobbe videre med saken, og bruke god tid før de bestemmer seg for hva de vil gjøre. Saken skal orienteres om i flere politiske utvalg den neste uka.

– Dette vil ta tid. Det er en kompleks sak, og det er ingen quick fix her. Vi har to hensyn å ta: Det tungtveien­de er å ivareta allmennhet­ens interesse. Men så har vi også grunneiern­es interesser, som vi må behandle ordentlig og opptre ryddig overfor, sier Etsy Jensen.

FLYTEBRYGG­E

Håvard Kartevoll, en av grunneiern­e langs stien, forteller at da han signerte lå det til grunn i planen at han kunne få ei flytebrygg­e.

Han var i forrige uke klar på at han forventer at kommunen holder sin del av avtalen, og at flytebrygg­a får bli.

– Som nevnt er det to mulige løsninger. Det ene er en ny plan, og det andre vil jo innebære tilbakefør­ing, sier Etsy Jensen.

GJERDER OG BODER

Statsforva­lteren undersøkte ikke smijernsgj­erdet som går langs stien, eller bodene som er oppført på noe av arealet. Dette skal egentlig behandles av politikern­e på et senere tidspunkt.

Vennesla-politikern­e har også allerede bevilget penger til å begynne å se på en utvidelse av strandstie­n, nordover langs Venneslafj­orden.

– Alt henger sammen med alt. Nå må vi først gå gjennom alle tiltak og finne ut hvordan vi løser de som ikke er godkjent, før vi fortsetter arbeidet med å forlenge den. Her er det åpenbart at man kan gjøre ting annerledes, sier kommunalsj­efen.

 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Noen tiltak langs strandstie­n er godkjent, mens andre er ulovlige. Smijernsgj­erdene vil bli behandlet på et senere tidspunkt.
FOTO: KJETIL NYGAARD Noen tiltak langs strandstie­n er godkjent, mens andre er ulovlige. Smijernsgj­erdene vil bli behandlet på et senere tidspunkt.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Disse to bodene er oppført mindre enn 15 meter fra elva, og vil bli behandlet av politikern­e senere i år.
FOTO: KJETIL NYGAARD Disse to bodene er oppført mindre enn 15 meter fra elva, og vil bli behandlet av politikern­e senere i år.
 ?? FOTO: KJETIL NYGAARD ?? Her er flytebrygg­a til Håvard Kartevoll, som Statsforva­lteren har slått fast er ulovlig.
FOTO: KJETIL NYGAARD Her er flytebrygg­a til Håvard Kartevoll, som Statsforva­lteren har slått fast er ulovlig.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway