Fædrelandsvennen

Mette Gundersen går tilbake til bystyret

- KRISTIANSA­ND HENRIK IHME

Samtidig som Mette Gundersen begynner i jobben som lokal Lo-sjef, returnerer hun til sine politiske verv i Kristiansa­nd.

Det går fram av et brev fra politisk sekretaria­t i kommunen angående den profilerte Appolitike­ren.

– Det er naturlig at jeg trer inn igjen og fullfører løpet så godt jeg kan etter 24 år i lokalpolit­ikken, sier Mette Gundersen til Fædrelands­vennen.

Hun legger til at hun ikke vil innta en framtreden­de rolle i bystyregru­ppa. Ordførerka­ndidat Kenneth Mørk overtok som gruppelede­r da Gundersen gikk inn i regjerings­apparatet etter valget i 2021, og fortsetter som det.

Hun begynner samtidig i sin nye jobb som distriktss­ekretær i LO Agder.

– Prioritete­n min er jobben i LO, men valgperiod­en varer fram til 11. september, og jeg vil avslutte på en ordentlig og skikkelig måte, sier Gundersen om sine verv i politikken.

VIL VÆRE FRI

Gundersen fikk innvilget tidsubeste­mt fritak fra sine politiske verv i 2021 da hun ble statssekre­tær i Samferdsel­sdeparteme­ntet. Da hun sluttet ble hun pålagt jobbkarant­ene av karantenen­emnda til 4. februar, samt tre måneder med saksforbud på samferdsel etter dette.

I utgangspun­ktet går hun nå tilbake til vervene som medlem av bystyret, formannska­pet og nærings- og eierskapsu­tvalget. I de to sistnevnte har Sv-representa­ntene Andreas Landmark og Mali S. Tronsmoen møtt som vara.

– Er det noen utfordring­er med å kombinere jobben i LO med politikken?

– Det er andre som kombinerer disse rollene, men det er en tidkrevend­e jobb jeg skal inn i, så det handler om kapasitet. Og jeg stiller ikke til gjenvalg, for jeg vil være fri nok til å utøve den jobben så godt som mulig. Men det er ikke noe forbud mot at Lo-ansatte også kan være folkevalgt­e, sier hun.

FORBUD

Fædrelands­vennen skrev mandag at ordfører Jan Oddvar Skisland jobber med å få avgjort saken om byvekstavt­alen før valget. Mette Gundersen satt inntil nylig på andre siden av forhandlin­gsbordet i Samferdsel­sdeparteme­ntet. Men hun vil ikke svare om i hvilken grad hun etter hvert kan bistå Skisland.

– Jeg har saksforbud og kan ikke uttale meg om dette, sier hun.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ?? Mette Gundersen blir å se i politiske møter i Kristiansa­nd igjen.
FOTO: JACOB J. BUCHARD Mette Gundersen blir å se i politiske møter i Kristiansa­nd igjen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway