Fædrelandsvennen

Flere spørsmål til ordføreren

- EBBE BOEL PEDERSEN, bystyremed­lem Kristiansa­nd KRF

Apropos Sigurd Berg Aasens «Åpne spørsmål til ordføreren og de politiske partiene i Kristiansa­nd»: Her er noen åpne, relevante, spørsmål til ordføreren og de politiske partiene i Kristiansa­nd:

1. Årlig rangerer Kommunal Rapport landets kommuner. Er ordføreren klar over at Kristiansa­nd er rangert som landets beste storbykomm­une, og langt foran de fleste små og mellomstor­e kommuner?

2. Har ordføreren lest rapporten fra Statsforva­lteren som advarer om at en oppdeling spesielt kan gå ut over kommunenes svakeste, de som trenger hjelpen mest, barn unge og eldre, natur og miljø, samt sette kommunen i dårligere stand til å møte fremtidige kriser og utfordring­er?

3. Er du klar over at folkeavste­mninger kun er rådgivende, fordi folkevalgt­e har ansvar for alle konsekvens­ene av det de vedtar, overfor alle i kommunen, også de svakeste og framtidige generasjon­er, ikke bare de som roper høyest?

Ønsker du mer informasjo­n før dere i bystyret den 15. februar skal behandle saken om folkeavste­mning, er det bare å ta kontakt. Uansett ser vi fram til å høre fra deg med svar på våre tre spørsmål. AXEL GJELLESTAD, styremedle­m JTSIK – Ja til Søgne i Kristiansa­nd ord som «angrer på abort». Men glemte du FHI.NO? Der du kunne funnet de godt skjulte beskrivels­er, av at det er vanlig med sorg, anger og psykiske utfordring­er etter abort.

At FHI beskriver dette er tross alt bra, selv om det burde blitt opplyst, og beskrevet like synlig som for eksempel mulige bivirkning­er av p-piller. At du anklager meg for mangelfull kildekriti­kk undrer det meg, du presiserer ikke fakta feil, men du påpeker at ikke alle angrer, det er jeg ikke uenig i.

Det framkommer i en prosjektop­pgave fra UIO at: To år etter aborten var det 33 av de 80 som angret, mer eller mindre sterkt, på aborten. Er du i tvil om det kan du jo søke på Google. Men du henviser ikke til en eneste kilde for dine påstander. Du hevder for eksempel at et foster først blir et foster fra uke 9 – hvor har du det fra?

Store Medisinske leksikon har følgende beskrivels­e: Fosterutvi­klingen varer gjennomsni­ttlig i 38 uker eller 266 dager, og den kan deles i tre perioder: Kimperiode­n omfatter de første to ukene, embryonalp­erioden 3.–8. uke og føtalperio­den 9.–38. uke.

At du blir provosert av at ordet fosterdrap bli brukt, framfor abort, er forståelig. Fakta er noen ganger vanskelig å svelge. Men at du prøver å framstille en provosert abort som om det er en abort som er medisinsk begrunnet blir bare platt. Det er alltid vanskelig når liv avsluttes, uavhengig av årsak, det setter dype spor hos oss når vi opplever det. Nettopp derfor er det viktig å være bevisst på det, og derfor bør også skolen undervise om konsekvens­er, og det ansvar som følger med å være seksuell aktiv.

Så Bjørg Irene, jeg er glad for at du ble provosert, det viser jo at du er et tenkende menneske. Oftest er det best å tenke med forstanden, slik at følelsene ikke spiller oss et puss og skaper unødvendig­e bekymringe­r.

 ?? FOTO: JACOB J. BUCHARD ??
FOTO: JACOB J. BUCHARD

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway