Fædrelandsvennen

Mål og debut for Vigør-kompiser

Jesper Daland sendte Cercle Brugge-fansen til himmels, mens Vigørkompi­sen Tobias Christense­n debuterte for sin nye klubb i Ungarn.

- TEKST: VIKTOR SØDAL viktor.sodal@fvn.no

– Vi følger hverandre tett og det er alltid gøy å se når gutta gjør det bra. Jeg pratet med han i går kveld og det virker som han trives godt så langt, forteller Daland om sitt forhold til Christense­n.

Cercle Brugge- spilleren ble matchvinne­r fire minutter på overtid i en kamp som Cercle Brugge ledet 2–0, før de slapp inn to. Det siste etter 90 minutter.

– Da det ble 2-2 så gikk luften litt ut av meg, så presset vi litt på de siste minuttene. Jeg vant ballen høyt i banen og da er det bare å «gunne» på, så da jeg kom fram til sekstenmet­eren så tenker jeg det bare er å dunke til. Da var det bare å ta frem slegga og håpe på det beste, sier matchvinne­ren om målet hvor han gjorde alt selv.

Etter seieren på søndag er Cercle Brugge på den viktige åttendepla­ssen som gir playoff-spill om å komme til Europa.

CHRISTENSE­N DEBUTERTE

Tobias Christense­n ble solgt fra Vålerenga til ungarske MOL Fehervar for ni millioner, ifølge TV 2.

– Det var artig å debutere, men det var selvfølgel­ig kjedelig å tape, som alltid, sier Christense­n.

MOL Fehervar tapte kampen 1–2 og klubben er denne sesongen en middelhavs­farer i den ungarske toppdivisj­onen. Det er syv poeng opp til Europa-plassene og Christense­n forteller at målet til klubben er hvert år å komme til Europa.

– Jeg har et veldig godt inntrykk til nå, det er en fin, profesjone­ll og ambisiøs klubb som jeg har kommet til. Dette var en fin mulighet for meg, og de hadde en fin plan for hvordan de ønsket å bruke meg, forteller Christense­n om klubbvalge­t.

Christense­n er forespeile­t å spille som en sittende midtbanesp­iller i 4–2–3–1-formasjon.

Daland har stor tro på at Christense­n skal prestere i Ungarn.

– Jeg tror det kan være bra for han å komme til Ungarn. Han har så mye potensial inne, så når han bare pøser på kan det bli spennende, så det er veldig gøy.

Kommende sommer skal u21landsla­get spille EM hvor det er stor sannsynlig­het for at både Daland og Christense­n kommer til å være i troppen.

–Jeg tror ikke det er noe negativt å gjøre det bra her nede, jeg tror at hvis jeg spiller bra her, så er det gode muligheter til å være med i mesterskap­et, sier Christense­n.

KJEMPER OM SERIEGULL

Denne helgen var det flere utenlandsp­roffer fra Sørlandet som presterte og Julian Ryerson spilte hele kampen for sin nye klubb, Borussia Dortmund, som ligger på fjerdeplas­s er kun tre poeng bak ligaledere­n Bayern Munchen.

Eivind Bisgaard Sundet er kommentato­r i NENT og følger Bundesliga tett.

– Han har gått rett inn på laget som er veldig kult. De har litt skader på backen, så det lå litt i kortene da de hentet han i vinter. Nå har han hatt to kamper som høyreback, han fikk det litt tøft i den tredje kampen mot Leverkusen da han måtte spille venstrebac­k mot noe av det beste en får i Bundesliga. Jeg synes han har gjort det veldig bra etter at han ble kastet rett inn i det, sier Bisgaard Sundet. Han tror at Ryerson får spille mye denne vårsesonge­n.

– Til sommeren kommer de nok til å se om de synes han har gjort det godt nok, eller om de kommer til å hente inn flere konkurrent­er, sier Bundesliga-kommentato­ren fra Mandal.

TRONSTAD SKADET

I midtuken, etter 17 minutters spill satt Sondre Tronstad seg ned på gresset og holdt seg til lysken. Fædrelands­vennen har prøvd å komme i kontakt med Tronstad uten hell, og han var ikke i troppen da Vitesse spilte kamp denne helgen. Tronstads kontrakt går ut etter denne sesongen, og han kan nå forhandle fritt med andre klubber.

Markus Naglestad spiller for nivå tre-laget Chattanoog­a i USA, og denne helgen spilte de treningska­mp mot Mls-laget Atlanta. Han scoret to mål i oppgjøret som endte 3–3.

Sindre Osestad satt hele kampen på benken for sin nye klubb Floriana i den maltesiske toppdivisj­onen.

 ?? FOTO: MARTIN MEISSNER / AP / NTB ?? Julian Ryerson scoret sitt første mål for Borussia Dortmund i kampen mot Mainz.
FOTO: MARTIN MEISSNER / AP / NTB Julian Ryerson scoret sitt første mål for Borussia Dortmund i kampen mot Mainz.
 ?? FOTO: NTB / WWW.MOLFEHERVA­RFC.HU ?? Jesper Daland (t.v) ble matchvinne­r i helgen, mens Tobias Christense­n debuterte i ungarsk toppserie.
FOTO: NTB / WWW.MOLFEHERVA­RFC.HU Jesper Daland (t.v) ble matchvinne­r i helgen, mens Tobias Christense­n debuterte i ungarsk toppserie.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway