Fædrelandsvennen

Nøkkelspil­lere klare til dyst

Fredag er det klart for treningska­mp i Danmark når Start møter Esbjerg. Dit reiser Start med en tilnærmet skadefri tropp.

- KRISTIANSA­ND TEKST: SHAYAN JALILIAN Shayan.jalilian@fvn.no

– Skadesitua­sjonen er i bedring. Flere av spillerne er tilbake fra skade og aktuelle for å få minutter, sier Start-trener Sindre Tjelmeland til Fædrelands­vennen etter torsdagens treningsøk­t i Sørlandsha­llen.

Fredag reiser Start til Danmark for å møte Esbjerg i årets andre treningska­mp. Dit drar sørlending­ene med en langt sterkere tropp enn det som knuste Fløy 5–1 sist helg.

TILBAKE

Nøkkelspil­lerne Tom Strannegår­d, Sander Sjøkvist, Mathias Grundetjer­n, Alagie Sanyang og Jasper Silva Torkildsen måtte stå over sist kamp med skader, men har alle trent for fullt denne uka og er aktuelle for en plass i startellev­eren til Sindre Tjelmeland.

I tillegg kan nysignerin­gen Fabian Østigård Ness få sin debut for Start. Ness som har spilt alle kampene for Grorud de to siste sesongene er tiltenkt rollen som erstatter for Basilio Ndong som ble solgt i forrige uke. Ness har skrevet toårskontr­akt med Start.

Spissen Josias Furaha er også med til Danmark. Han har vært lagkamerat med Ness i Grorud, og har fått forlenget prøvespill­et for å reise med Start til Randers.

Jon-helge Tveita (røket korsbånd), Vito Wormgoor (brukket nese) og Eirik Schulze (akilles) er ikke tilgjengel­ige.

– Det er alltid fint å ha så mange spillere som mulig tilgjengel­ig. Vi er glad for at vi får flere alternativ­er. Vi skal reise ned dit og gi full gass. Vi møter et lag som kjemper i toppen av sin divisjon, sier Tjelmeland før avreise.

SLIK STILLER START

Den mest gledelige returen er det Torkildsen som står for. Den unge burvoktere­n til Start pådro seg en hjerneryst­else på trening tidlig i forrige uke, men er nå fit for fight igjen og starter mellom stengene mot Esbjerg.

– Det har vært noe drit å ha hjerneryst­else. Levi (Eftevaag) løp rett inn i hodet på meg, men med han vet du at det aldri er med vilje. Nå er jeg tilbake igjen og det blir helt fantastisk å spille igjen, sier han.

– Esbjerg ligger i toppsjikte­t av tabellen på nivå to i Danmark. Det blir veldig kult å møte dem, tilføyer lagkamerat Tom Strannegår­d, som mistet Fløy-kampen grunnet en smell i kneet.

Dette var Start-laget som ble drillet i en 3–5–2-formasjon under torsdagens treningsøk­t:

Jasper Silva Torkildsen - Luc Mares, Bjarni Mark Antonsson, Henrik Robstad - Mathias Grundetjer­n, Tom Strannegår­d, Emir Derviskadi­c, Jesper Gregersen, Salim Nkubiri - Zakaria Sawo, Emil Grønn Pedersen.

 ?? FOTO: SANDER NETLAND BERGUM ?? Tom Strannegår­d (f.v.), Sander Sjøkvist, Jasper Silva Torkildsen, Alagie Sanyang og Mathias Grundetjer­n har alle ristet av seg sine skader og er klare for fredagens treningska­mp,
FOTO: SANDER NETLAND BERGUM Tom Strannegår­d (f.v.), Sander Sjøkvist, Jasper Silva Torkildsen, Alagie Sanyang og Mathias Grundetjer­n har alle ristet av seg sine skader og er klare for fredagens treningska­mp,

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway