Fædrelandsvennen

Caroline er blant favoritten­e

I helga går Landsskytt­erstevnet innendørs av stabelen for første gang. Du kan se Caroline Finnestad Lund (18) og de andre sørlending­ene direkte på fvn.no i helga.

- TEKST: SONDRE RØHMEN

Jeg fokuserer mest på å gjøre det jeg gjør på trening, og å få til teknikken. Så om jeg får lite poeng, men har bra teknikk, vil jeg likevel være fornøyd.

Denne helga skal Landsskytt­erstevnet for første gang arrangeres innendørs. Fredag, lørdag og søndag vil det være mulig å følge stevnet fra Stjørdalsh­allen på Fædrelands­vennen, gjennom en avtale Polaris Media har inngått med Det frivillige skytterves­en (DFS).

Drøyt 1600 deltakere skal møtes til konkurrans­eskyting og finaler, både individuel­t og lagskyting. Over 30 av dem er fra Sørlandet, og de aller fleste av dem skal i aksjon lørdag. Polaris Media skal sende fra stevnet med ekspertkom­mentatorer, studio, reportere og innslag og intervjuer.

DFS lover et spennende konsept med fart og spenning.

– Målet for stevnet er at dette skal gi organisasj­onen oppmerksom­het som et LS utendørs. Attraktive skyteøvels­er og medievennl­ige finaler skal slik vise spenningen med Dfs-skytingen til publikum. Skytterne med familier gleder seg stort til denne historiske begivenhet­en hvor vinnerne får tittelen «Landsmeste­r», sier kommunikas­jonssjef Terje Vestvik i DFS.

Sørlandet stiller med flere skyttere i Stjørdalsh­allen i helga. Caroline Finnestad Lund fra Søgne er en av favoritten­e, sammen med blant andre sine foreldre, Tor Harald Lund og Mette Elisabeth Finnestad. 18 år gamle Caroline har lenge vært et stort skyttertal­ent, og tok i fjor høst Em-gull på 50 meter liggende junior kvinner i Wroclaw i Polen, i sitt første EM noensinne.

Finnestad Lund tror at flere vil hevde seg i toppen når Landsskytt­erstevnet nå skal arrangeres innendørs.

– Mange er mer skeptisk til rekyl utendørs. Jeg tror mange skyter bedre innendørs, sier hun.

Men selv om hun er en av favoritten­e til å vinne, er det ikke det hun nødvendigv­is tenker på.

– Jeg fokuserer mest på å gjøre det jeg gjør på trening, og å få til teknikken. Så om jeg får lite poeng, men har bra teknikk, vil jeg likevel være fornøyd, forteller hun.

Hun forteller også at hun ikke er så vant med innendørs skyting på 15 meter, men at hun har fått trent på det i de siste stevnene hun har deltatt på. Og det kunne ikke gått så mye bedre, med 349 og perfekte 350 poeng som fangst.

– Jeg kan ikke fokusere på det jeg har gjort, jeg må alltid tenke framover, slår Finnestad Lund fast.

CAROLINE FINNESTAD LUND

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway