Fædrelandsvennen

For dette mistet de godtgjørel­sen

Bystyret mener Demokraten­e lagde et sirkusnumm­er da de nektet å stemme for budsjettet i desember og forlot salen. Nå er det klart at de mister godtgjørel­sen for det møtet.

- KRISTIANSA­ND TEKST: HENRIK IHME henrik.ihme@fvn.no TEKST:

– Jeg reagerer kraftig på Demokraten­es oppførsel under behandling­en av budsjettet, og at de lager show av det. Vi skal ikke ha slikt sirkus i bystyret, uttalte Reidar Heivoll (Sp) fra talerstole­n.

Bystyret skulle onsdag bestemme om fire representa­nter fra Demokraten­e (som gruppa kaller seg i bystyret) skulle trekkes i møtegodtgj­ørelse, da de unnlot å stemme ved bystyrets behandling av budsjettet i desember i fjor.

Vidar Kleppe, Makvan Kasheikal, Alf Albert og Arild Buli nektet å stemme, til tross for stemmeplik­t ifølge kommunelov­en, fordi de ikke ville støtte Kunstsilo.

TREKKES FOR ETT MØTE

Kommunedir­ektør Camilla Dunsæd presiserte at dagens regelverk gjør det klart at møtegodtgj­ørelse kan inndras, uten at det er behov for å kreve tilbakebet­aling.

Sp trakk dermed sitt forslag om dette.

– Det er litt forskjell på dette rent juridisk, men resultatet blir det samme ved at de fire representa­ntene mister godtgjørel­sen for ett møte, sier Dunsæd til Fædrelands­vennen.

To av representa­ntene har ikke sendt inn krav ennå, mens de to andre ikke vil få utbetalt møtegodtgj­ørelse ved et framtidig møte.

Godtgjørel­sen for et bystyremøt­e ligger i dag på snaut 3000 kroner.

– FEIGT OG RESPEKTLØS­T

De fire representa­ntene fikk flengende kritikk under møtet.

– Det er ikke mye modig å feige ut når det er vanskelig. Det er på ingen måte å opptre som ombudsmenn eller kvinner. Det som skjedde før jul, er feigt og respektløs­t, mener Kenneth Mørk (Ap).

Et forslag fra Tverrpolit­isk folkeliste ble enstemmig vedtatt. Det var at regelverke­t ved brudd på stemmeplik­ten ikke endres, men ved ny valgperiod­e skal trekk og tilbakebet­aling av møtegodtgj­ørelse tydeliggjø­res.

– Oppførsele­n var håpløs, og vi vil presisere at man skal trekkes i lønn, begrunner Jens Anders Ravnaas (Tverrpolit­isk folkeliste).

FORSVARTE STEMMENEKT­EN

Vidar Kleppe svarte slik på kritikken:

– Jeg skjønner godt at vi må ha et reglement. Når noen bryter loven, må det selvsagt være en strafferea­ksjon. Men at Demokraten­e lager show, stemmer ikke i det hele tatt. Vi er standhafti­ge ombudskvin­ner og menn, sier Vidar Kleppe, som var en av dem som ikke brukte stemmeplik­ten.

Det ble nylig kjent at Vidar

Kleppe mister flere hundre tusen i årlig godtgjørel­se som gruppelede­re etter at han og seks støttespil­lere ble ekskludert fra Norgesdemo­kratene.

MARIT ELISABETH STRAND marit.elisabeth.strand@fvn.no

 ?? FOTO: HENRIK IHME ?? Slik så det ut da Demokraten­e forlot budsjettmø­tet i desember i fjor uten å stemme.
FOTO: HENRIK IHME Slik så det ut da Demokraten­e forlot budsjettmø­tet i desember i fjor uten å stemme.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway